Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Opljačkane vikendice u Mandrama i Ražancu

16.01.2011. 23:00
Opljačkane vikendice u Mandrama i Ražancu


Zadarska policija u subotu je zaprimila dojavu o  krađi bakrenih cijevi i oluka u mjestu Ražanac te o provali i krađi  PVC stolarije i kućanskih aparata u Mandrama na otoku Pagu. 
Naime, 54-godišnji vlasnik vikendice u Ražancu policiji je  prijavio da mu je u vremenu dok je izbivao iz vikendice, od 24.  listopada prošle godine pa do 15. siječnja ove godine, skinuto i  ukradeno šest metara bakrenih cijevi i šet metara bakrenih  oluka. Materijalna šteta procijenjena je oko tri tisuće kuna, dok  je za oko deset tisuća kuna oštećen 41-godišnji Slovenac, vlasnik  vikendice u Mandrama. Njemu je nepoznati kradljivac u vremenu od 1. rujna 2010. godine pa do 14. siječnja 2011. godine  provalio u montažnu kućicu s koje je skinuo i ukrao PVC ulazna  vrata, dva PVC prozora, agregat za struju, klima uređaj, mikrovalnu pećnicu i jedan kauč. A za iznos od 15-ak tisuća kuna  oštećena je 77-godišnja Zadranka kojoj je nepoznati počinitelj  provalio u kuću iz koje joj je potom ukrao DVB-T prijemnik i 15  tisuća kuna u raznim apoenima. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.
Uhvaćena dvojica maloljetnih provalnika
Zadarski policajci otkrili su dvojicu maloljetnih  provalnika za koje se nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osnovano sumnja da su počinili više kaznenih djela.
Riječ je o dvojici 17-godišnjaka koje se sumnjiči da su u  vremenu od 12. do 24. prosinca prošle godine počinili četiri  provalne krađe u trgovine, kiosk i bungalove na području grada  Zadra. Policiji je dolijao i jedan 28-godišnjak s područja BiH.  Njemu je, naime, dokazana krađa iz mjeseca kolovoza prošle  godine te mu slijedi kaznena prijava.