Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prepoznali ga Zadrani

16.01.2011. 23:00
Prepoznali ga Zadrani


Ne mogu opisati sreću zbog primljenog priznanja. Drago mi je što su Zadrani prepoznali sve što radim


Glasovi čitatelja prevagnuli su u korist profesionalnog boksača u teškoj kategoriji, Marina Goleša. On je tako zaslužio trofej pod nazivom Zadarski kao osoba koja je obilježila sportsku 2010. godinu. Kao prvi Zadranin koji je uspio dosegnuti profesionalnu razinu boksa uspio je u kratko vrijeme skrenuti pozornost s 9 čistih pobjeda u isto toliko mečeva od čega je čak 8 bilo nokautom. Borba broj sedam iz travnja 2010. godine, protiv Crnogorca Rajka Draškovića u Švicarskoj posebno je odjeknula. Tada je stekao dva zlatna pojasa u sklopu titula svjetskog internacionalnog WBF i interkontinentalnog WPBO prvaka što je ujedno bio i povijesni trenutak za zadarski boks. Marinovo dostignuće je nakon ovog priznanja sigurno dobilo na težini, a i sam neće skrivati oduševljenje zbog prepoznavanja njegovog mukotrpnog rada i potrebnog odricanja za ovakav uspjeh.
– Ne mogu opisati sreću zbog primljenog priznanja. Drago mi je što su Zadrani prepoznali sve što radim. I unatoč činjenici da je boks malo slabije poznat većini naših sugrađana te da je iznimno težak i naporan ovo priznanje s time još više dobiva na snazi – kazao je Goleš nakon primanja trofeja Zadarski.
Njegova za sada kratka, ali bogata profi-boksačka karijera u 2011. godini bi trebala dobiti novi uzlet. Osim obrana titula u planu je i pokušaj napredovanja kroz neke druge boksačke federacije.
– Prvi mi je cilj obraniti osvojene titule. To mi je najvjerojatnije prvi sljedeći meč, u ožujku ili travnju. Nakon toga sam sudionik velikog boksačkog spektakla 30. travnja u kojem je glavna borba ona za titulu svjetskog teškaškog prvaka po WBO i IBF federaciji između branitelja naslova Vladimira Klitschka i izazivača Derecka Chisore. Nastup u jednoj od predborbi u prepunoj SAP areni u Manheimu bit će mi sigurno jedan od najvećih doživljaja u životu. Također imam dosta ponudu za prelazak u neku drugu federaciju kao što su EBU i WBC, ali ću ipak prvo izvagati uvjete koji se nude. To će biti presudno. Ne bih pristajao sigurno na nešto što mi se već nudi, dobar ugovor uz uvjet stanovanja u Njemačkoj. Ipak mi je u Zadru najljepše – zaključio je Goleš.