Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prevrnuo se u ukradenom kamionu

16.01.2011. 23:00
Prevrnuo se u ukradenom kamionu


Kradljivac je došao do nezaključanog kamiona, pronašao ključ u pretincu te se njime dao u bijeg. Pri izlasku s ograđenog parkirališta najprije je oštetio vrata Veletržnice, a potom se, svega 500-tinjak metara dalje, prevrnuo vozilom na bok pri nespretnom skretanju ulijevo i pobjegao


Zadarska policija  još uvijek traga za kradljivcem  koji je u subotu navečer, oko  22.50 sati, s parkinga na “Veletržnici” ukrao kamion s kojim je potom, svega 500-tinjak  metara dalje, izazvao prometnu nezgodu prevrnuvši vozilo  na bok u nespretnom pokušaju bijega.
Policija je izvijestila da je  nepoznati počinitelj došao do  nezaključanog teretnog vozila  „MAN” zadarskih registracijskih oznaka u vlasništvu  47-godišnjaka, parkiranog  unutar „Veletržnice” na Jadranskoj cesti, nakon čega je  ključem kojeg je pronašao u  pretincu vozilo stavio u pogon  i dao se u bijeg. Pri izlasku iz  kruga “Veletržnice” kradljivac  je oštetio nezaključana zatvorena vrata nakon čega se  nastavio voziti najprije Jadranskom cestom, a potom i  Ulicom Ante Starčevića. Prilikom pokušaja skretanja u  Put Murvice, nakon što je  prošao semaforizirano raskrižje nedaleko od trgovačkog centra Interšpar, nespretni je kradljivac izgubio  nadzor nad upravljačem kamiona, lijevom stranom vozila  zapeo za rubnik te se potom  prevrnuo na zemljanu površinu. U nezgodi su se na  kamionu zapalile zadnje lijeve gume, nakon čega je  vozač izišao iz kabine kamiona i dao se u bijeg. Na  mjesto nezgode odmah su  izišli vatrogasci s jednim vozilom koji su u svega nekoliko  minuta ugasili požar i tako  spriječili njegovo širenje i  veće posljedice. Njih su o  požaru na kamionu obavijestili očevici ove filmske nezgode od kojih se ujedno moglo i čuti da je vozač koji se  udaljio s mjesta nezgode  mlađi, jedva punoljetan  muškarac.
– Na mjestu događaja izvršen je očevid te je procijenjena materijalna šteta na  vozilu u iznosu oko 35.000  kuna – izvijestili su iz Policijske uprave zadarske koja  je potom protiv nepoznatog  počinitelja podnijela kaznenu  prijavu.