Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Taksist s dvije adrese

16.01.2011. 23:00
Taksist s dvije adrese


Glavni lik u ‘Kidaj od svoje žene‘ je taksist John Smith koji uspješno vodi dvostruki život. U jednom dijelu grada ima jednu ženu, u drugom drugu te raspored kad koju viđa… i sve savršeno funkcionira do trenutka u kojem zbog pljačke u kojoj je bio žrtva policija ne počne istraživati…


U srijedu, s  početkom u 20 sati, na daskama HNK Zadar gostovat  će Kazalište Marina Držića  DUBROVNIK s komedijom  “Kidaj od svoje žene”, redatelja Sulejmana Kupusovića. U predstavi, koja je u  sklopu dramske pretplate,  igraju: Branimir Vidić Flika,  Jasna Jukić, Helena Kovačić,  Zdeslav Čotić, Hrvoje Sebastijan,  Edi Jertec, Antonio  Franić i Davor Erceg
Redatelj, glumac i dramatičar Ray Cooney autor je  najdugovječnije West End  komedije, koja se tamo  održala čak devet godina,  odnosno odigrana je preko  2500 puta. Uspješno je izvođena i na Broadwayu, a  domaću je publiku upoznala  u zagrebačkoj Komediji  1990., gdje je kasnije igran i  nastavak ‘Uhvaćen u mrežu‘.  Također su izvedene još dvije drame Raya Cooneya:  ‘Luda noć u hotelu President‘ i ‘Laka lova‘.
Cooney se različitim poslovima na britanskim pozornicama bavi od četrdesetih godina prošlog stoljeća,  napisao je dvadesetak drama, a poznat je i kao ‘britanski Feydeau‘. Naziv je  zaslužio upravo svojim komedijama, a osim epiteta,  dobio je i titulu viteza, kojom ga je Kraljica odlikovala  2005.god., zbog zasluga u  teatru. 1983.god. osnovao je,  a odmah potom postao i  umjetnički voditelj Theatre  of Comedy Company.
Glavni lik u ‘Kidaj od  svoje žene‘ je taksist John  Smith koji uspješno vodi  dvostruki život. U jednom  dijelu grada ima jednu ženu,  u drugom drugu te raspored  kad koju viđa… i sve savršeno funkcionira do trenutka u kojem zbog pljačke  u kojoj je bio žrtva policija  ne počne istraživati… Johnu  se poremetio raspored, a u  bolnici gdje je završio nakon  pljačke saznalo se da živi na  dvije adrese. Hoće li, uz  (nevoljku) pomoć jednog  susjeda, nakon niza komičnih situacija zabune,  zamjena identiteta i spleta  laži, John uspjeti sačuvati  svoju tajnu?