Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Otvorena izložba “Kitsch Parade” Ardene Stošić

16.01.2012. 23:00
Otvorena izložba “Kitsch Parade” Ardene Stošić


Izložba “Kitsch Parade” Ardene Stošić otvorena je za posjetitelje u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar gdje će biti postavljena naredna dva tjedna. Svoj naziv izložba duguje raznolikosti motiva, a sve slike rađene su bez kista, prstima.
Izložbu je otvorio akademski slikar Igor Gluić.
– Djecu već od malih nogu uče o velikim pokretima u likovnoj umjetnosti i maticama koje su pokretale epohe. Danas više nema onog pravog jedinstvenog pravca ili stila, danas smo svjedoci da je svaki čovjek stil za sebe, svaki autor ima svoj izraz. Ardena Stošić je ponornica koja je gotovo pola stoljeća tekla ispod zemlje, da bi u posljednjih pet, šest godina iskočila na planine te plovi čista u svom radu, a njezino djelo predstavlja jedan neokaljani oblik umjetnosti, pohvalio je Gluić autoricu.
Ovo je treća samostalna izložba Ardene Stošić koja se nakon cjeloživotne zaljubljenosti u likovnu umjetnost odvažila u posljednjih nekoliko godina podijeliti svoj rad s drugima, a posjetitelji koji u sljedeća dva tjedna navrate u knjižnicu imaju priliku pogledati izložbu u raznim i kombiniranim tehnikama ove umjetnice.