Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Protiv Splita se naplatio sav trud

16.01.2012. 23:00
Protiv Splita se naplatio sav trud


Vratilo nam se protiv Splita koji je bio vrlo opasan nakon povratka iz 10 minusa, međutim, presudila je naša čvrstina u obrani i manje oscilacija u igri nego što je to čest slučaj u posljednje vrijeme – kazao je Dražović


Nakon 50 dana posta konačno je i košarkašima Sonik-Puntamike pošlo za rukom nekoga pobijediti. I to ne bilo koga već do tada vodeću momčad lige, splitske žute. Posljednja pobjeda prije ove zbila se još lani krajem studenog kada je u Jazinama pao Alkar. Nakon toga uslijedili su porazi od Darde, Zadra, GKK Šibenika u Kupu Krešimira Ćosića te Jollyja u nastavku lige, ali s ovom pobjedom nad Splitom napravljen je veliki korak ka stjecanju potrebnog samopouzdanja te ostvaren toliko željeni bijeg s dna ljestvice. Splićani su pobijeđeni s dobro znanom čvrstom obranom Puntamičana, primili su u 40 minuta tek 52 poena, a posebno se ističe drugo poluvrijeme u kojem su žuti ubacili svega 19 poena. Kada se tako igra obrana onda svaki protivnik u Jazinama ima male izglede. Jedan od glavnih aktera na strani Puntamičana uz Ramljaka i mladog Jurline zasigurno je bio Tomislav Dražović. Njegova uloga u vrijednoj pobjedi zelenih je više nego očita. Pogotovo njegova dionica u trećoj četvrtini kada je uz odličnu obranu na Subotiću bio izuzetno opasan u napadu i zabio pet poena u bitnoj seriji 8-0 koja je, pokazalo se kasnije, odlučila pitanje pobjednika.
– Konačno smo dobili iako smo u svim utakmicama u posljednja dva mjeseca imali više nego dobre šanse za bodovima. Od Darde kod koje smo izgubili u posljednjem napadu s pola koša, pa nesretan poraz u Kupu od Šibenika sve do pretprošlog kola kada smo kod Jollyja prokockali 14 viška nakon prve četvrtine. Evo, vratilo nam se protiv Splita koji je bio vrlo opasan nakon povratka iz 10 minusa, međutim, presudila je naša čvrstina u obrani i manje oscilacija u igri nego što je to čest slučaj u posljednje vrijeme.
Krenuli ste furiozno s 10-0, ali u toj famoznoj drugoj četvrtini ste se vrlo brzo doveli u probleme.
– Krenuli smo isto kao u protiv Jollyja i stvorili veliku razliku. No, u drugoj četvrtini smo ušli u seriju grešaka, ispromašivali nekoliko zicera i Splićani su vješto iskoristili pomutnju u našim redovima. Uspjeli smo poluvrijeme završiti u egalu, a onda nam je trener ukazao na greške u svlačionici te smo se vratili na parket sa spoznajom što trebamo učiniti da bismo dobili utakmicu.
Trener Plantak je nakon utakmice istaknuo da je problem u drugoj četvrtini predstavljao loš odgovor igrača s klupe. Od 32 poena čak 30 su zabili starteri.
– Istina, trener je prepoznao problem i kazao da očekuje od svakoga igrača maksimum na terenu. To je najviše podrazumijevalo angažman u obrani s dosta kontakata i čvrstine. I to je vrlo brzo počelo davati rezultata.
Primili ste u drugom dijelu tek 19 poena od čega u posljednjoj četvrtini samo 8.
– Znali smo da trebamo zaustaviti dvojicu njihovih igrača, Mimicu i Subotića. Kada smo to uspjeli nisu više imali toliko izbora u napadu te su sa svojim greškama nama dali vjetar u leđa. Kada smo se uspjeli razigrati bilo je jasno da će bodovi ostati u Jazinama – zaključio je Dražović.


Dubrovnik – najvažnija utakmica sezone




Slijedi vam važna utakmica u Dubrovniku u petak. Prilika da pobjedom riješite velike probleme oko ostanka, a otvorio bi vam se put ka gornjem dijelu ljestvice.
– Dubrovnik nam je definitivno najvažnija utakmica sezone. Prvenstveno zbog osiguranja ostanka u ligi, jer bismo eventualnom pobjedom stekli veliku bodovnu prednost u Ligi za ostanak. Opet s druge strane nam se pruža prilika da povežemo tri pobjede u nizu, jer nam poslije dolazi Kvarner u Jazine i to bi onda bio pravi posao. Možda bi čak onda mogli sanjati i to peto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. No, to nam definitivno nije sada u glavama već samo kako u petak dati barem pola koša više od Dubrovčana.