Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Snijeg u Zadru tek – zalepršao

16.01.2017. 23:00
Snijeg u Zadru tek – zalepršao


Zadarskim nebom jučer su u više navrata lepršale snježne pahulje. Kao što je bilo najavljivano, a na radost mnoge djece, već tijekom jutra je na gradskom i prigradskom području počelo sniježiti.
Niske temperature zraka i oblačno nebo stvorili su povoljne atmosferske uvjete da i Zadrani dočekaju snijeg. Snijeg je padao i u okolici Zadra, dok je u podvelebitskom kanalu bio praćen jakom burom, pa su se mjestimice stvarale i snježne vijavice.
 – Vjerujem da će do kraja dana, kad se smanji snaga bure i poveća vlaga te se nakupe oblaci, još padati, ili bolje rečeno, lepršati malo snijega. Možda bi se moglo dogoditi da nas ujutro dočeka bijeli prekrivač. Međutim, u utorak ujutro bi trebala zapuhati jaka bura, tako da u utorak ne bi trebao padati snijeg, rekao je meteorolog Duško Kraljev, dodavši da od srijede počinju sunčaniji dani.
Prema predviđanjima DHMZ-a na zadarskom području je prognozirana kiša s malo snijega, te vrlo jaka bura, koja će u srijedu, kako to obično biva, rastjerati oblake i prizvati sunce.
Grad Zadar je, pak, jučer poslao priopćenje u vezi mogućnost snijega u kojemu se mole vlasnici odnosno korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora da pravovremeno djeluju sukladno odluci o komunalnom redu. Podsjećaju ih da nabave lopate i drugu opremu namijenjenu čišćenju snijega i leda, kao i zimsku opremu za vozila, te da u slučaju ovih padalina i/ili poledice odmah pristupe čišćenju prilaznih putova do svojih domova, poslovnih i javnih prostora.
– Zimska služba ugovornog izvoditelja za održavanje nerazvrstanih cesta Grada Zadra prati stanje gradskih prometnica u svrhu posipanja solju radi sprječavanja nastanka poledice, navodi se u priopćenju, u kojem se ističe kako se posebna briga vodi i o pješačkoj zoni u povijesnoj jezgri, koja se tretira kao i ostatak grada.