Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Inicijativa za pokretanje grupa podrške

Autor:

16.02.2009. 23:00
Inicijativa za pokretanje grupa podrške

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Radionicom, svojevrsnom grupnom psihoterapijom pod nazivom Grupa osnovnog rasta i razvoja, počeo je drugi tjedan psihologije. Riječ je o prezentaciji načina na koji bi se moglo pomoći osobama s problemima, bilo da se radi o problemima u obitelji, na poslu, studiju ili bilo kojoj drugoj vrsti problema.
– Ovakav tip grupe, psihoterapijske grupe, grupe podrške, služi poboljšanju kvalitete života, istaknula je Margareta Mesić, psiholog psihoterapeut, koja je, skupa s Grozdanom Biočić-Zrilić, vodila grupu u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u ponedjeljak navečer. A grupu su, kako se iz samog naziva može pretpostaviti, sačinjavale mlade osobe, jednim dijelom studenti.
– Riječ je o jednoj inicijativi, na ovaj način želimo da se pokrenu grupe podrške, kazala je Mesić. Biočić-Zrilić dodaje kako i individualni i grupni rad imaju svoje prednosti i mane, nekome je lakše raditi u grupi, dok drugome više odgovara individualni rad.
Zadarski tjedan psihologije organizira Društvo psihologa Zadar. Mesić i Biočić – Zrilić kažu kako Društvo svoje usluge nudi Gradu Zadru, koji je sponzor ove manifestacije, ako treba i volonterski.
Drugi tjedan psihologije traje do 22. veljače, a obilježava se u cijeloj Hrvatskoj.