Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Capital ing” projektirat će Onkologiju

16.02.2011. 23:00
“Capital ing” projektirat će Onkologiju


Najpovoljniji ponuđač, koji se javio na natječaj, bila je tvrtka “Capital ing” iz Zagreba, koja će projektnu dokumentaciju izraditi za 400 tisuća kuna. Izrada projektne dokumentacije financirat će se iz decentraliziranih sredstava
Zagrebačka tvrtka “Capital ing” do kraja godine izradit će projektnu dokumentaciju za novu zgradu Zaraznog odjela koja će se graditi u sklopu zadarske Opće bolnice.
Naime, Opća bolnica Zadar nakon dobivene suglasnosti od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, raspisala je natječaj za izradu projektne dokumentacije za novu zgradu, koja će se graditi na mjestu sadašnjeg Zaraznog odjela. Najpovoljniji ponuđač, koji se javio na natječaj, bila je tvrtka “Capital ing” iz Zagreba, koja će projektu dokumentaciju izraditi za 400 tisuća kuna. Izrada projektne dokumentacije financirat će se iz decentraliziranih sredstava.
Dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, pojašnjava kako će se nova zgrada raditi na prostoru gdje je sada zgrada u kojoj su smješteni Zarazni i Kožni odjel. Kako je zgrada u derutnom stanju, planirano je njezino rušenje i gradnja novog objekta u kojem će mjesto naći Odsjek za pulmologiju, Zarazni i Dermatološki odjel te novi Onkološki odjel s radioterapijom i ležećim mjestima. Tim potezom riješit će se Odjel za pedijatriju koji će dobiti na prostoru odlaskom plućnih bolesnika, ali i radioterapija kod malignih bolesti koju do sada zadarska bolnica nije imala. Ta nova zgrada mostom će biti povezana s Poliklinikom.
– “Capital ing” izradit će projektnu dokumentaciju za novu zgradu u krugu zadarske Opće bolnice. Nova zgrada će se izgraditi na mjestu današnjeg Zaraznog i Kožnog odjela. U novom objektu bit će Pulmologija, Zarazni, Dermatološki i Onkološki odjel, kaže dr. Nakić, dodajući kako zadarska Opća bolnica planira razvijati onokologiju jer se ta grana medicine zbog sve većeg broja oboljelih, širi i napreduje.
Novi Onkološki odjel imat će radioterapiju i 15-ak ležećih mjesta, tako da će u budućnosti zadarska Opća bolnica moći zbrinjavati onkološke bolesnike, koji neće više morati na liječenje i terapiju u druge gradove, odnosno bolnice.