Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odmor nam je dobro došao

16.02.2011. 23:00
Odmor nam je dobro došao


Oporavili su se neki igrači poput Šarlije i Ružića koji su vukli iz tjedan u tjedan svoje tegobe – kaže Škifić
Košarkašima Borik-Puntamike u slučaju pobjede nad Zabokom u nedjelju u Jazinama naširoko se otvaraju vrata ulaska u Ligu za prvaka. Stoga motiva u redovima zelenih ne nedostaje, već se naprotiv iščekuje početak utakmice u kojoj bi mogli debelo naplatiti dosad odličnu sezonu. Iako su krenuli s mnogo nepoznanica, suočeni s odlaskom nositelja igre i s nikad mlađim sastavom, uspjeli su ostvariti lijepu zalihu bodova pred završnicu u kojoj čak sedam klubova konkurira za preostala otvorena tri mjesta. Puntamičani imaju jednostavan recept, s domaćim pobjedama protiv Zaboka i Kvarnera trebali bi zabetonirati svoju poziciju u gornjem domu, a tome se nada i ponajbolji Puntamičanin ove sezone, Jure Škifić.
– Pred nama je važna utakmica u kojoj moramo pobijediti ako mislimo zadržati realne izglede za ulazak u Ligu za prvaka. Zabok je dobra momčad, nalazi se trenutačno u usponu forme što su dokazali s dvije pobjede u nizu. Prvo su u produžecima svladali Svjetlost u gostima i tako izbacili Brođane iz utrke za Ligu za prvaka, a nastavili su s dobrom igrom u zadnjem kolu kada su doma nadigrali Kvarner. Imaju u svojim redovima dosta dobrih mladih igrača, te je njima ovo pravilo o 1991. godištu izuzetno pogodovalo. Sigurno treba pripaziti na mladog Brnasa koji je došao iz Cibone, a od ovih iskusnijih tu su Ivan Perinčić, Peklarić i Lež.
Bez obzira na dobru formu Zabočana puno toga će ovisiti o Borik-Puntamici u ovom susretu. Dosad ste osim u jednom slučaju pokazali neprikosnovenost u Jazinama.
– Sigurno smo u Jazinama jači nego na strani i računamo da ćemo uspjeti. Iako smo svjesni da nam s druge strane stoji izrazito opasan i motiviran protivnik koji vidi priliku u slučaju pobjede mislim da naša pobjeda ne bi trebala dolaziti u pitanje ako budemo na tragu dosadašnjih izdanja u Jazinama. Naša snaga je dobro poznata. Agresivno u obrani, u napadu brzi protok lopte i traženje slobodnog igrača. Dosad smo uspješno primjenjivali. Nema razloga ne vjerovati da ćemo takvi biti i u nedjelju.
Idealno je Zadranima došla prvenstvena stanka u kojoj su mogli napuniti baterije i oporaviti nezaliječene igrače.
– Stvarno nam je dobro došla ova stanka. Oporavili su se neki igrači poput Šarlije i Ružića koji su vukli iz tjedan u tjedan svoje tegobe. Sad smo kompletni, trener ima veću mogućnost rotacije te je i to jedan od razloga da možemo biti optimistični.
 


S publikom je lakše


U završnim utakmicama prvog dijela sezone Puntamičanima će biti neophodna i podrška s tribina.
– Definitivno nam je potreban taj impuls s tribina i mi igrači bismo volili kad bi se malo napunile Jazine u nedjelju, jer nam je podrška uistinu potrebna. A i ulog je sada velik, igrati u Ligi za prvaka je nešto što bi jednako razveselilo i Zadrane i sve nas u klubu. Zato ih ovom prilikom pozivam da nam dođu pomoći protiv Zaboka i zajedno s njima ćemo sigurno biti bliže ostvarenju tog cilja.