Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Potrebno 20 popisivača i troje kontrolora

16.02.2011. 23:00
Potrebno 20 popisivača i troje kontrolora


Ono što se sa sigurnošću može kazati jest da će popisni centar Biograd imati pravo na 20 popisivača i tri kontrolora, dok će prednost pri odabiru imati nezaposleni prijavljeni na Zavodu. Jednako je važno da prijavljeni kandidati imaju Biograd kao mjesto prebivališta
Zanimanje za posao popisivača i kontrolora u provedbi popisa stanovništva, kućanstava i stanova u 2011. godini u popisnom centru u Biogradu je veliko.
Potvrdila nam je to i Renata Mršić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela pri biogradskoj Gradskoj upravi. Do sada se prijavilo 35 kandidata i to mahom iz mlađe dobne skupine. Koliki će biti ukupan broj zaprimljenih prijava znat će se u petak, zadnjeg dana prijava. Ono što se sa sigurnošću može kazati jest da će popisni centar Biograd imati pravo na 20 popisivača i troje kontrolora, dok će prednost pri odabiru imati nezaposleni prijavljeni na Zavodu. Jednako je važno da prijavljeni kandidati imaju Biograd kao mjesto prebivališta, a što se dokazuje predočenjem osobne iskaznice.
Nakon prikupljenih prijava slijedi testiranje svih kandidata, odnosno ispunjavanje upitnika, gdje će od presudne važnosti biti čitkost rukopisa te se oni čiji rukopis ne bude prošao na takozvanom optičkom čitaču automatski biti eliminirani.
– Izabrani broj popisivača i kontrolora potom će proći trodnevnu obuku o poslovima i načinu rada koji je pred njima. Poduke kontrolora bit će organizirane u ispostavama od 21. do 24. ožujka, dok će se poduke popisivača održati u popisnim centrima i to od 28. do 31. ožujka. Financijska naknada za popisivače iznosi šest kuna po članu obitelji i tri kune po stanu, što u konačnici može činiti nešto više od 3.000 kuna mjesečno, kazala je Mršić