Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Seminar u Bruxellesu od 2. do 6. travnja

16.02.2011. 23:00
Seminar u Bruxellesu od 2. do 6. travnja


Agencija za mobilnost i programe Europske unije poslat će dva sudionika iz Hrvatske iz različitih organizacija. Pokriveni su svi troškovi puta, smještaja i prehrane. Krajnji rok za prijave je 1. ožujka ove godine
Do 28. veljače otvoren je natječaj za sudjelovanje na seminaru “Sport kao instrument socijalnog uključivanja mladih” iz programa Mladi na djelu” koji se financira sredstvima iz IPARD programa.
Seminar će se održati u Bruxellesu u Belgiji od 2. do 6. travnja ove godine. Tema seminara je uključivanje mladih sa smanjenim mogućnostima kroz sport te povezivanje sporta kao metodologije s mogućnostima koje nudi program “Mladi na djelu”. Agencija za mobilnost i programe Europske unije poslat će dva sudionika iz Hrvatske iz različitih organizacija. Pokriveni su svi troškovi puta, smještaja i prehrane. Krajnji rok za prijave je 1. ožujka ove godine, a više informacija i prijavni obrazac može se pronaći na http://www.salto-youth.net/tools/ training/find-a-training/1975.html.
Inače, “Mladi na djelu” program je Europske unije, namijenjen mladima i organizacijama koje su aktivne u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi dok su odrasli prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.
Što se tiče IPARD-a, koji osigurava financijska sredstva provođenja ovog natječaja, riječ je o predpristupnom programu Europske unije za razdoblje od 2007. do 2013. Sastavni je dio IPA-e (Instrument predpristupne pomoći, eng. Instrument for Preaccession Assistance) odnosno njegova V. komponenta Ruralni razvoj. Sredstva namijenjena provedbi IPARD programa su namjenska i bespovratna, a osigurana su proračunom Europske unije i Republike Hrvatske.