Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Grubišić servirao veliku pobjedu

Autor: Šime Ćurko

16.02.2013. 23:00
Grubišić servirao veliku pobjedu


Odbojkaši Zadra upisali su važnu pobjedu u Daruvaru na početku natjecanja u 3. skupini. Nakon što su u prethodna dva međusobna dvoboja ove sezone slavili Daruvarčani, momčad s Višnjika u subotu navečer pokazala je da ima velike izglede za ulazak u Skupinu I, elitni rang domaćeg natjecanja.
– S ovom pobjedom nadoknadili smo zaostatak koji smo imali nakon prvog dijela sezone. Nakon što je Karlovac pobijedio Zagreb otvorene su sve opcije za osvajanje jedno od prva dva mjesta – rekao je Marin Masnić, trener odbojkaša Zadra.
U prva dva seta Zadar je stalno držao prednost. Kako je i najavio Antonio Surać, kapetan momčadi, blok se pokazao najjačim zadarskim adutom. Kada su poveli 2:0 gosti su u džepu imali jedan bod, ali bilo je jasno da se Zadranima otvara prilika kući se vratiti sa još boljim učinkom.
– Vidjeli smo da možemo do sva tri boda, a ovo je liga u kojoj nije bitan samo svaki bod nego i svaki set – dodao je Masnić čija je momčad malih problema imala u trećem setu. Daruvar je poveo 14:9, Zadar potom došao do 14:14, ali nova serija odvodi domaće do 19:14 i smanjenje rezultata na 2:1. Utakmicu je obilježilo dosta obostranih pogrešaka na servisu, a u tom važnom segmentu odbojkaške igre najveću mirnoću u redovima gostiju imao je Mario Grubišić. Upravo su njegovi servisi bili presudni u četvrtom setu u kojem je Zadar konačno prelomio meč u svoju korist.
– Na Grubišićevim servisima imali smo dobru rotaciju u bloku i to je bilo vrlo važno za konačan rasplet. Raduje nas da smo ostvarili momčadsku pobjedu u kojoj je svaki igrač dao značajan doprinos – zaključio je trener Zadra.


 DARUVAR – ZADAR 1:3


(22:25, 19:25, 25:22, 20:25)
DARUVAR – Gradska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Franolić i Mikulić (Zagreb).
DARUVAR: Kepčija, Ožeg, Meringer, Božić, Bartoš, Strahija, Kolar, M. Rendić, Petrović, Nagy, F. Rendić, Đurović. Trener: Davor Meriner.
ZADAR: Žorić, Viduka, Čavrag, Surać, Fuzul, Karamarko, Grubišić, Šestan, Kvartuč, Belić, Trener: Marin Masnić.