Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HNS ostao vjeran idealima Savke i Tripala

Autor: Siniša Klarica

16.02.2013. 23:00
HNS ostao vjeran idealima Savke i Tripala

Foto: Vedran SITNICA



HNS ovci Zadarske županije održali su u petak navečer  izvještajno tematsku skupštinu te proslavu 23. obljetnice djelovanja. Uvodni referat i izvješće o radu podnijela je predsjednica ŽO HNS-a Vesna Sabolić koja je istaknula da je stranka ostala vjerna idealima osnivača Savke Dabčević Kučar i Mike Tripala. No danas, kaže Vesna Sabolić, HNS prolazi kroz razdoblje izazvano lošom srećom.
– Moramo stoički podnijeti i pad rejtinga koji se javlja kao posljedica. No brzo ćemo se rekuperati jer je pred nama veliki izazov, dokazati da Zadarska županija nije bastion HDZ-a., rekla je Vesna Sabolić dodajući kako svi zanju da je HDZ doveo zemlu na rub propasti.
Štoviše, naglasila je Sabolić, ekonomija nije dovedena na rub propasti zbog ekonomske krize, već zbog HDZ-ove pohlepe, neodgovornosti i krađe. Slaže se da će skinuti HDZ s trona biti vrlo teško jer još do kolektivne svijesti nije doprijelo da je u Zadarskoj županiji potrebno zajedništvo. No Zadarska županija po prvoj HNS-ovki, nije spremna za ulazak u EU, niti su za taj povijesni čin spremne njene službe. Paradoksalno je da se u EU ulazi s naseljima, udaljenim svega 3 km od Zadra, a koja još uviejk nemaju rješenu vodoopskrbu. „Zbog svega toga, napose zbog povlaćenja moćnih sredstava za ravnomjeran razvoj županije treba ujedniti državni, privatni i akademski sektor, reklal je Vesna Sabolić, dodavši kasnije da su s SDP-om dogovoreni svi detalji oko nastupa na lokanim izborima, ali da se čeka da ih oni objave javnosti.
Nakon izvještajne skupštine održana je proslava 23. obljetnice osnivanja HNS-a u Zadarskoj županiji. Na proslavi su gostovali mnogi gosti među kojima je bio i predsjednik kluba HNS-a u Saboru RH Jozo Radoš. Također je za ponedjeljak najavljeno potpisivanje sporazuma o suradnji nacionalnih parkova Paklenica i Una. HNS-ovcima se tako obratio i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević koji je rekao da kojim slučajem živi u Hrvatskoj, sigurno bi bio član ove hrvatske političke stranke.