Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sljedeći tjedan – loptanje!

16.02.2017. 23:00
Sljedeći tjedan – loptanje!


Dinamika izvođenja radova na rekonstrukciji i na obnovi vanjskih sportskih terena, atletske staze, te rasvjete u SC Višnjik ide svojim tijekom.
– Zadovoljni smo. Poslužilo nas je vrijeme, a nekih osobitih poteškoća nema. U postavljanju tartanskoga sloja na vanjskim terenima dobrano smo odmakli – govori Stevo Dašić iz riječkoga Arhosa d. o. o.
Inženjer Dašić je voditelj gradilišta. Već 15 godina sa svojom osmeročlanom ekipom postavlja tartanski sloj na sportske površine.
– Radili smo dosta u Sloveniji, u Hrvatskoj. Ovdje na Višnjiku podloga je odlično pripremljena i naš laserski finišer nema poteškoća. Projektirani sloj tartanske površine je između sedam i osam milimetara, ali nije problem ako se utvrdi da ponegdje bude i devet milimetara do jednog centimetra.
U Višnjiku će na terene i na stazu ‘leći’ tisuću i pol četvornih metara tartanskoga sloja.
– On je po svom karakteru višenamjenski. Suvremene je izrade, omogućuje svim sportašima i rekreativcima veoma ugodno bavljenje aktivnostima.
Vanjski tereni, dodaje Stevo Dašić, trebali bi biti okončani u drugoj polovici sljedećega tjedna i brzo poslije toga bit će spremni uporabu.
– Preostat će nam staza. Ona je nešto zahtjevnija, specifična je, no mi smo se uspješno znali boriti s još težima pa ćemo i s ovom izaći na kraj. Zadnji dio posla bit će označavanje linija. Ne bude li značajnijih vremenskih nepogoda svoj ćemo dio posla završiti u roku.
U sklopu poduzetih zahvata u Višnjiku još su i rekonstrukcija i uređenje svlačionica za potrebe mladih naraštaja NK Zadar. SC Višnjik istodobno nastoji iznaći mogućnost za obnovu travnjaka što bi uključilo i postavljanje automatskih uređaja za natapanje.