Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Šaranovićev gol je preokrenuo utakmicu

Autor: Šime Ćurko

16.03.2009. 23:00
Šaranovićev gol je preokrenuo utakmicu

Foto: Vedran SITNICA



Izvukao nas je pogodak za 1:1 kad smo imali i malo sreće s obzirom da je moj ubačaj skrenuo netko od igrača Zagreba. No, koliko smo ove sezone imali pehova vrijeme je da i nas sreća malo pomazi – kaže Ljubičić
Četiri utakmice, šest bodova. Nije da se na Stanovima nisu nadali i boljem učinku u prva četiri proljetna nastupa, iako ni ovako nisu sasvim nezadovoljni. Posebno nakon što Croatia Sesvete i Inter u posljednjim utakmicama nisu briljirali.
– Ne trebamo puno razmišljati kako će igrati Croatia i Inter jer bez obzira kakvi su njihovi rezultati mi se nećemo pomaknuti s posljednjeg mjesta ne budemo li pobjeđivali. Ovo kolo nam se dosta toga poklopilo, Croatija nije pobijedila, Inter je izgubio i sigurno da s te strane zadovoljni dočekujemo posljednji krug – kaže Marin Ljubičić koji od dolaska u Zadar igra na mjestu zadnjeg veznog. Iako je na kraju po Zadrane sve dobro završilo Zagreb je, poput brojnih njegovih prethodnika ove sezone, sa Stanova mogao otići s ponekim bodom u džepu.
Pokazali karakter
– Prvo poluvrijeme pokazali smo tri lica. Prvo je bilo ono dobro, kakvom se nadam i ubuduće, a to je da smo od prve minute krenuli po vodstvo. Loša je stvar što smo nakon gola Zagreba praktički nestali s terena. Bio je to jedini period igre u kojem je Zagreb prijetio i bio bolji. Izvukao nas je pogodak za 1:1 kad smo imali i malo sreće s obzirom da je moj ubačaj skrenuo netko od igrača Zagreba. No, koliko smo ove sezone imali pehova vrijeme je da i nas sreća malo pomazi. Šaranovićev gol je bio ključni trenutak utakmice, nakon toga ponovno smo izgledali kao prava momčad.
Zagreb osim gola nije zapucao na gol Andrije Vukovića.
– Vuković je nakon utakmice mogao ostati neocijenjen. Ali nogomet je takav, dovoljan je jedan onakav gol kakav je zabio Ivanković da promijeni tijek utakmice i Zagreb iz podređenog dovedene nadređeni položaj.
Prvi put ove sezone Zadar je nakon što je prvi primio gol uspio potpuno preokrenuti rezultat.
– Konačno smno pokazali da i u takvim situacijama imamo karakter bez kojeg se ne mogu očekivati dobri rezultati. Bilo je vrlo važno vratiti se u utakmicu i to smo napravili na pravi način. Sada kada smo vidjeli da možemo trebalo bi nam biti lakše u sljedećim utakmicama.
Bod(ovi) s gostovanja
A sljedeća utakmica je Varteks u gostima.
– Oni su nam ostali dužnici od naše posljednje utakmice. Mogli smo izvući puno više od tih 0:2 jer smo do 75 minuta imali 0:0. U Varaždinu će i biti prostora za dobru igru i rezultat, a na nama je da u nedjelju takavu situaciju na terenu iskoristimo puno bolje od onog što smo ostvarili prije desetak dana.
Nakon Zagreba na Stanovima svi govore samo o bodovima s gostovanja.
– Možemo pobjeđivati kod kuće koliko hoćemo, ali bez bodova sa strane nema ostanka. U 11 gostovanja ove sezone osvojili smo samo bod i ta se navika mora što prije promijneniti. Svaki bod s gostovanja puno znači jer se tada lakše igra i na domaćim utakmicama jer nema toliko opterećenje. Tako je Zagreb u Zadar došao bez ikakavog pritiska i zamalo su to uspjeli iskoristiti.
Poznat je i raspored u preostalih 11 kola. Nazigled, Zadar baš i nije dobro prošao. No, (i) to je cijena posljednjeg mjesta.
– Nismo oduševljen rasporedom, ali ni nezadovoljan. Jedino što bih volio je da s Dinamom igramo na Stanovima jer to je utakmica s pravim nabojem. Bez obzira kakav je raspored mi znamo koja je naša zadaća; osvojiti toliko bodova koji će nam omogućiti da i dogodine budemo prvoligaši.


 RASPORED TREĆEG KRUGA


23. kolo (23. ožujka, 15.30): VARTEKS – ZADAR, Hajduk – Zagreb, Dinamo – Osijek, S. Belupo – Cibalia, Šibenik – Inter, Rijeka – Croatia S.
24. kolo (5. travnja, 16.30): ZADAR – RIJEKA, Osijek – Hajduk, Cibalia – Dinamo, Inter – S. Belupo, Croatia S. – Šibenik, Varteks – Zagreb.
25. kolo (12. travnja, 16.30): ŠIBENIK – ZADAR, Hajduk – Cibalia, Dinamo – Inter, S. Belupo – Croatia S., Rijeka – Varteks, Zagreb – Osijek.
26. kolo (19. travnja, 16.30): RIJEKA – ZAGREB, Inter – Hajduk, Croatia S. – Dinamo, Varteks – Šibenik, Cibalia – Osijek.
27. kolo (22. travnja, 16.30): DINAMO – ZADAR, Hajduk – Croatia S., S. Belupo – Varteks, Šibenik – Rijeka, Osijek – Inter, Zagreb – Cibalia.
28. kolo (26. travnja, 16.30): ZADAR – HAJDUK, Varteks – Dinamo, Rijeka – S. Belupo, Šibenik – Zagreb, Croatia S. – Osijek, Inter – Cibalia.
29. kolo (3. svibnja, 15.30): OSIJEK – ZADAR, Hajduk – Varteks, Dinamo – Rijeka, S. Belupo – Šibenik, Cibalia – Croatia S., Zagreb – Inter.
30. kolo (10. svibnja, 15.30): ZADAR – CIBALIA, Rijeka – Hajduk, Šibenik – Dinamo, S. Belupo – Zagreb, Varteks – Osijek, Croatia S. – Inter.
31. kolo (17. svibnja, 16.30): INTER – ZADAR, Hajduk – Šibenik, Dinamo – S. Belupo, Osijek – Rijeka, Cibalia – Varteks, Zagreb – Croatia S.
32. kolo (24. svibnja, 16.30): ZADAR – CROATIA S., S. Belupo – Hajduk, Dinamo – Zagreb, Šibenik – Osijek, Rijeka – Cibalia, Varteks – Inter.
33. kolo (31. svibnja, 16.30): ZAGREB – ZADAR, Hajduk – Dinamo, Osijek – S. Belupo, Cibalia – Šibenik, Inter – Rijeka, Croatia S. – Varteks.




 NIKAD BLIŽI 11. MJESTU


Danas je točno sedam mjeseci od kada je Zadar pao na posljednje mjesto i od te se pozicije još uvijek nije pomaknuo. Zadrani su uhvatili fenjer 17. kolovoza prošle godine nakon poraza (0:1) u 4. kolu Šibeniku i u tom trenutku najbliži konkurenti (Rijeka, Inter, Croatia Sesvete) imali su četiri boda, dok je Zadar u prva četiri kola osvojio bod. Od tada zaostatak Zadra za jedanaestoplasiranom momčadi stalno je rastao, a najveći je bio nakon 9. kola (Zadar 1, Osijek 9 bodova). Nakon 22. kola i pobjede znad Zagrebom Zadar se prvi put najbližim konkurentima primaknuo na manje od tri boda zaostaka budući da Zadrani trenutačno imaju 19, Croatia 20, a Inter 21 bod. Praktično, Zadru ove sezone ostanak nikad nije bio bliži.


 SKOČIBUŠIĆ I DALJE ČEKA


Naum Batkoski kao i prije dva kola neće putovati u Varaždin. Njegov oporavak nakon ozljede lakta ide polagano te Batkoski i dalje trenira po posebnom programu. Treći žuti karton protiv Zagreba dobili su Josip Bilaver i Želimir Terkeš, pa će i oni biti pošteđeni puta u Varaždin. Njihove realne alterantive su Šime Maruna odnosno Ante Mitrović. Goran Jozinović otišao je nakon utakmce na snimanje bolnog kuka zbog koje je izašao u 57. minuti dvoboja sa Zagrebom. Snimka je ohrabrujuća, ništa nije slomljeno i Jozinović se može nadati nastupu protiv “krojača” iako treba reći i da je Jozo Pletikosić, koji je zamijenio Jozinovića, u prvom proljetnom nastupu ostavio jako dobar dojam. Jučer ujutro trenirali su i Ivan Ćurjurić te Marin Batur i obojica su u konkurenciji za Varteks baš kao i Ninoslav Parmaković. Neizvjesno je hoće li pravo nastupa protiv Varteksa imati Stjepan Skočibušić koji je propustio sve četiri proljetne utakmice budući da nije mogao biti registriran. Svaki utorak do 10 sati je rok za registraciju igrača za sljedeće kolo i malo je vjerojatno da će Skočibušić, nakon što jučer ujutro papiri još nisu stigli, riješiti svoj status.
– Prema našim informacijama Torpedo, dakle klub za koji je Skočibušić nastupa prije dolaska u Zadar, sve potrebne papire poslao je ruskom savezu koji će ih proslijediti HNS-u. Očekujemo da će to biti vrlo brzo – kaže Mladen Baždarić, tajnik Zadra.