Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bez pritiska i s dobrom formom po pobjedu

Autor: Andrija Dešpoja

16.03.2010. 23:00
Bez pritiska i s dobrom formom po pobjedu

Foto: Filip BRALA



Možemo izgubiti, ali na kraju je bitno da se igrači mogu pogledati u oči i reći si da su dali sve od sebe – kazao je Juran


Nema odmora za stanovnike Lige za ostanak. U samo mjesec dana šest momčadi koje se bore za prvoligaški ostanak imat će na repertoaru 10 utakmica u kojima će se pokazati tko s kakvim kartama raspolaže. Puntamičani, u kontekstu svega toga, večeras očekuje susret prvog kola protiv Dubrave u Zagrebu gdje su prije petnaestak dana po prvi put slavili u povijesti, a po formi koja prati ova dva kluba u posljednje vrijeme nije daleko ponavljanje tog uspjeha. Ipak, da ne bi bilo zabune, Dubrava se smatrala oduvijek jednim od najtežih gostovanja gdje se do pobjede iznimno teško dolazi, a važnost utakmice donijet će sigurno punu vreću naboja koji je uvijek prisutan u ovakvim utakmicama.
Dobra strana za zelene u ovom susretu je ta što je definitivno loptica pritiska prebačena na stranu domaćina kojemu uistinu gori pod petama, a ta vatra je još pojačana subotnjim porazom na svom terenu od Dubrovnika (92:105). Nemaju više prava na kiks, a dolazi im trenutačno “najvrućija” momčad lige, Borik-Puntamika. Za zelene misija osiguranja ostanka je ove sezone na početku ipak nešto lakša nego ostalima, pa se želi na kartu rasterećenosti pokušati drugi put nasamariti Dubravaše. Za tako nešto trebat će protresti neke taktičke pojedinosti koje će najbolje elaborirat Ivan Juran, desna ruka trenera Plantaka.
 – Dubrava je vezala nekoliko loših rezultata, izgubili su doma od nas, pa sad od Dubrovnika i sigurno će uložit maksimum kako bi se iskupili. Ulog je u Ligi za ostanak puno veći nego dosad i očekujemo pravu utakmicu u kojoj će svaka lopta biti važna za konačni rezultat – kaže Juran u uvodu i nastavlja sa analizom Dubravinog rostera koji se odlikuje kvalitetom, ali i ne prevelikom širinom što može biti još jedan dodatan plus za Puntamičane u ovoj utakmici.
 – Za ovu utakmicu vraćaju im se ozlijeđeni organizator igre Bošnjak i centar Cvjetković čiji izostanak je bio ključan u ovom posljednjem za njih vrlo bolnom porazu protiv Dubrovnika. Imaju šest do sedam igrača koje njihov trener Boris Gnjidić najčešće koristi i tu treba najviše apostrofirati dvojicu igrača. Karlo Vragović je iznimno neugodan razigravač koji svojim igrama ove sezone pretendira za najboljeg igrača cijele lige i limitiranjem njegovih mogućnosti napravili bi veliki posao. Uz njega treba izdvojiti Željka Šakića koji je jedna atipična četvorka te dosta sudjeluje u tranzicijskoj igri koju često prakticiraju Dubravaši. Upravo ta igra na puno poena, općenito vrlo brza košarka krasi tu momčad i naš je zadatak svesti ih upravo na što manji broj poena i onda naše akcije sigurno rastu.
Iako imate dobru zalihu bodova u odnosu na dvije posljednjoplasirane momčadi lige, poraz bi trebalo izbjeći po svaku cijenu.
– Ne možemo biti bahati, pa unatoč našoj odličnoj formi reći da ćemo sigurno pobijediti Dubravu na njihovom terenu. Ali, moramo i možemo raditi ono na što smo najponosniji u posljednje vrijeme. To je taj snažan kolektivni duh u našoj momčadi koji se gomilao iz pobjede u pobjedu i stvarno imamo na čemu graditi optimizam pred ovu i sve ostale utakmice. No, isto tako smo svjesni da ne treba puno da počnu stvari ići nizbrdo i zato želimo zadržati maksimalnu koncentraciju kako na tako i van terena, jer se liga igra ekspresno i trebat će brzo apsolvirati prošle utakmice zbog toga što sljedeća dolazi vrlo brzo. Svaki poraz može biti vrlo opasan zbog činjenice da može utjecati na igru i raspoloženje u sljedećoj utakmici i moramo prije svega odigrati svaku utakmicu s velikom motiviranošću. Možemo izgubiti, ali na kraju je bitno da se igrači mogu pogledati u oči i reći si da su dali sve od sebe – za kraj je kazao Juran.