Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gospodarstvenici će zadnji put odriješiti “kesu” za KK Zadar?

Autor: Siniša Klarica

16.03.2010. 23:00
Gospodarstvenici će zadnji put odriješiti “kesu” za KK Zadar?

Foto: Filip BRALA



Objava teškog finacijskog stanja u KK Zadru, digla je na noge cijelu gradsku upravu. Gradonačelnik Zadra imenovao je predsjednika Županijske gospodarske komore Zadar Darija Jurina za prvog operativca koji bi trebao ugasiti požar koji se upalio u najznačajnijem zadarskom sporstkom kolektivu.
– Pozvali smo jedan dio gospodarstvenika na sastanak koji će se u ponedjeljak održati u gradskoj vijećnici. Odlučili smo da bi, baš zbog aktualne krize, pomoć trebala iznositi od 30.000 do 200.000 kn kroz sponzorstva ili donacije. Taj raspon smo stavili uvažavajući aktualnu gospodarsku situaciju, ali i činjenicu da smo na sastanak pozvali banke, osiguravateljske tvrtke, ali i druga trgovačka društva. Onaj tko može izdvojiti u ovom trenu 200.000 to bi trebao biti iznos kojeg ne smio osjetiti u poslovanju, rekao nam je na početku Darijo Jurin svjestan iz primjera svog poduzeća Tankerkomerc, kakve su razmjere aktualne gospodarske krize.
Jurin je dodao da prema posljednjem revizorskom izvješću dugovanja kluba iznose oko 40 mlijuna kuna i da ne treba biti nerealan i očekivati da ova akcija skupi sav klubu potreban novac.
– Cilj je zapravo skupiti novac za nesmetan završetak sezone, ali smo mi svi oko kluba svjesni da je krajnje vrijeme da počnemo ozbiljnije razmišljati o strateškom partneru, restruktuiranju ili privatizaciji kluba. Ova akcija provodi se u zadnji čas, a to više sebi ne smijemo dopustiti, rekao je Darijo Jurin.
Iako još nije upoznat s detaljima spašavanja posrnulog zadarskog košarkaškog diva, pomoć je najavio i prvi čovjek zadarskog Turisthotela Frane Skoblar.
– Još nisam čuo za detalje načina na koji će se klub izvući iz aktualne krize. Moram napomenuti da je „Turisthotel” ispoštivao obveze iz ugovora o sponzorstvu, a obje smo rate platili već do Nove godine. Međutim, sigurno je da ćemo se odazvati akciji, naravno, u skladu s našim mogućnostima, izjavio nam je Frane Skoblar.
Apelu za spas najvjerojatnije će se odazavati i Tankerska plovidba. No predsjednik uprave Ivica Mustać kaže da je vrijeme za drugačija razmišljanja.
– U ovom trenutku ne mogu govoriti detaljnije o načinu na koji će se Tankerska plovidba uključiti u spas KK Zadra. Uvijek smo se uključivali u akcije kluba, pa i ova zasigurno neće proći bez nas. Konkretnije ćemo znati sigurno poslije sastanka u ponedjeljak. Međutim, moram istaknuti da je krajnje vrijeme za privatizaciju kluba, jer je očito da ovako više dalje ne ide. Ili privatizacija ili pronalaženje strateškog partnera, jer druge nam nema ako mislimo da KK Zadar posluje stabilno, rekao je prvi čovjek Tankerske plovidbe.