Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bosanac: Optužnice protiv hrvatskih branitelja plod su velikosrpske politike

16.03.2011. 23:00
Bosanac: Optužnice protiv hrvatskih  branitelja plod su velikosrpske politike


Srušili su ovaj grad, poubijali ljude, svoje vojnike su tu doveli, a onda su se usudili napisati polupismenu tjeralicu. To me jako povrijedilo, kazala je Vesna Bosanac


Predsjednica  vlade Jadranka Kosor je, nakon susreta s članovima braniteljskih i stradalničkih udruga okupljenih u vukovarskoj  Koordinaciji udruga iz Domovinskog rata, novinarima  izrazila zadovoljstvo što je,  kako je kazala, dobila njihovu  potporu za tri najvažnija vladina projekta.
“To su završetak pregovora  za ulazak Hrvatske u EU,  provedba programa gospodarskog oporavka i bespoštedna borba protiv korupcije i  kriminala”, navela je Kosor i  dodala kako su joj članovi  koordinacije predali popis devet razvojnih projekata, bitnih  za Vukovar, u provedbi kojih  očekuju pomoć vlade.
Riječ je o izgradnji termoelektrane, brze ceste Vukovar-Vinkovci-Županja,  gradske obilaznice, riječnog  brodogradilišta, industrijskih  kolosijeka, vjetroelektrana,  centra za gospodarenje otpadom, uređenju starog korita rijeke Vuke te proširenju  luke.
Kosor je također kazala kako su razgovarali i o slučaju  hrvatskog branitelja Veljka  Marića, rekavši kako je izvijestila članove koordinacije  o nedavno održanu sastanku u  vladi s najpoznatijim hrvatskim pravnim stručnjacima.
Jučerašnjem sastanku nazočila je i ratna i sadašnja  ravnateljica vukovarske Opće  bolnice Vesna Bosanac koja je  nedavno policiji dala iskaz  zbog srbijanskih optužaba da  je počinila ratni zločin. “Da  sam pod istragom, znam još  od 1994., kad mi je to rekao  dr. Juraj Njavro. To nikomu  nije drago čuti”, izjavila je  Bosanac novinarima nakon  sastanka, ocijenivši kako je  uvjerena da su optužnice protiv hrvatskih branitelja “plod  velikosrpske politike”.
“Srušili su ovaj grad, poubijali ljude, svoje vojnike su tu  doveli, a onda su se usudili  napisati polupismenu tjeralicu. To me jako povrijedilo”,  rekla je i dodala kako ne  osjeća da joj treba ikakva  zaštita “jer znam da smo radili  najbolje što se moglo u tim  uvjetima”.
Prije sastanka s članovima  koordinacije predsjednica  vlade u gradskoj je četvrti  Borovu naselju otvorila obnovljeni Učenički dom.