Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Surać na desnom boku, ulazi Terkeš

16.03.2011. 23:00
Surać na desnom boku, ulazi Terkeš


Zadar će igrati s jednim zadnjim veznim (Pezo). Sve promjene imaju samo jedan cilj – zabiti gol i pobijediti Lokomotivu


Jakov Surać na  desnom boku. Kapetan Zadra  odavno nije igrao na toj poziciji, još tamo od vremena  Ivana Katalinića (1997./98.)  kada je s te pozicije bio i  napadački učinkovit. Tako je u  jednoj sezoni zabio i danas  teško dostižnih osam golova.  Dalibor Zebić, trener, očito je  odlučio nešto promijeniti na  bokovima za koje stalno ponavlja da se premalo ubacuju  prema naprijed.
– Vidjet ćemo kako će to  izgledati sa Suraćem, ali s obzirom kako smo igrali u prva  tri kola moralo bi biti bolje –  smatra Zebić. Josip Bilaver  tako će na klupu, a kako će se  Surać snaći na relativno novoj  mu poziciji nitko ne zna. U  momčad se vraća Želimir Terkeš, koji će s Ivanom Santinijem u vrh napada.
– Hoće-neće, Terkeš mora  biti spreman – priznaje Zebić  svjesan da bez Terkeša, makar  je upitno koliko je spreman,  šanse za gol u protivničkoj  mreži su značajno manje. Da  će Zadar u subotu protiv Lokomotive sve karte baciti prema naprijed potvrđuje i Zebićeva odluka da će mu  momčad igrati s jednim zadnjim veznim (Pezo). Do sada  je Zebić uglavnom koristio  dva zadnja vezna, što je u  obrambenom dijelu bila dobra odluka, no takva je formacija bila uteg na nogama u  pokušajima prema naprijed.  Mršić i Banović bit će u sredini  terena i od njih će se tražiti  lopte za Terkeša i Santinija. U  momčadi nema ni Antonija  Ježine, koji je u prošlom kolu  protiv Zagreba dobio dva žuta  kartona i na gol će protiv  Lokomotive stati Tomo Gluić.  Iako nije branio mnogo Gluić  nije neiskusan vratar tako da u  tom dijelu Zebić ne očekuje  probleme. Računica za Zagrepčane se zna, zabiti gol pod  svaku cijenu, inače neće biti  dobro. Lokomotiva ima samo  bod manje na ljestvici od Zadra, ovaj tjedan su promijenili  i trenera (Ljupko Petrović –  Krunoslav Jurčić), no za naše  klupske nogometne prilike to  i nije neka vijest. Treneri u  HNL-u kratko traju, rijetki su  primjeri poput Zebića ili Igora Pamića u Karlovcu.
 


S Lokomotivom u subotu u 15 sati




Utakmica Zadra i Lokomotive igra se u subotu 19. ožujka u 15 sati.  Prvotno je bio predviđen termin u 17 sati, no s obzirom da u subotu u  18 sati u Jazinama u 1. kolu Lige za prvaka igraju Borik-Puntamika i  Cibona pomicanje termina nogometne utakmice bilo je razumna odluka.  Osim toga, vremenske prilike posljednjih dana baš i nisu proljetne, pa je  termin u 15 sati svakako primjereniji.


 


Alen Gerek nakon godinu i pol


Određeni su i suci, odnosno službene osobe za utakmice 22. kola  Prve HNL. Tako će dvoboj Zadra i Lokomotive suditi Alen Gerek iz  Zaboka. Bit će to prvi put ove sezone da Gerek sudi Zadranima.  Posljednji put Zadar i Gerek susreli su se 31. listopada 2009. i to baš na  utakmici Lokomotiva – Zadar. U Maksimiru je bilo 1:0 za Lokomotivu  koja je jedini gol postigla iz jedanaesterca (Bule, 70′). Taj je kazneni  udarac Zebić tada nazvao “najsmješnijim jedanaestercem kojeg je ikad  vidio”. Gerek na toj utakmici nije priznao ni pogodak Edina Šaranovića  u prvom poluvremenu zbog zaleđa. Za Zebića je i to bila Grekova  pogreška.