Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Avu će na sljedeće ročište privesti policija

Autor: Suzana Bandić

16.04.2010. 22:00
Avu će na sljedeće ročište privesti policija

Foto: Filip BRALA



Za Avu Karabatić tužiteljstvo je zatražilo određivanje pritvora s obzirom da “stalnim promjenama adrese izbjegava sud”. No, sudac Marinović tu je odluku prepustio izvanraspravnom vijeću, a o tome što su odlučili, znat će se do kraja idućeg tjedna
Ava Karabatić (21), kao što je bilo i očekivano, jučer se nije pojavila na sudskom ročištu zakazanom na Općinskom sudu u Zadru pa će ju na slijedeće ročište privesti policija. Odlučio je tako sudac Ivica Marinović pred kojim se protiv nje, njezine majke Sanje (40) i zaručnika Špire Miličića (25) vodi postupak zbog iznude sveučilišnog profesora Živka Nižića (69), kojemu su pod prijetnjom objavljivanja lascivnih SMS poruka upućenih Avi uzeli 9.000 eura.
Na jučerašnjoj raspravi nije se pojavila ni Avina majka Sanja, a niti njezina splitska odvjetnica Doris Košta. No ona je, kako je izvijestio sudac Marinović,
od Suda pismenim putem zatražila odgodu uz obrazloženje kako njezina klijentica nije raspravno sposobna, što je i potkrijepila liječničkom dokumentacijom psihijatrice Jasminke Šarić. Zastupnik optužbe prigovorio je kazavši kako je to nalaz pribavljen od liječnika privatne prakse te je zatražio da se Sanja Karabatić podvrgne vještačenju stalnog sudskog vještaka psihijatrijske struke, kako bi ti nalazi bili vjerodostojni, što je sudac i prihvatio.
Za trećeoptuženu Avu zastupnik tužiteljstva zatražio je određivanje pritvora s obzirom da “stalnim promjenama adrese izbjegava sud”. No, sudac Marinović tu je odluku prepustio izvanraspravnom vijeću, a što su odlučili, znat će se do kraja idućeg tjedna.
Avin odvjetnik Frane Grbić svoju je klijenticu opravdao činjenicom da je ona studentica i manekenka, koja zbog prirode posla i zauzetosti nije pravovremeno mogla obavještavati sud o promjeni adrese. Stoga je sudu jučer dostavio potvrdu da se njegova klijentica nalazi na “Farmi” Nove Tv i da ne zna točnu adresu, no obećao je kako će je za sudske potrebe nabaviti u najkraćem mogućem roku, kako bi joj mogli na vrijeme uručiti poziv za sljedeću raspravu koju je sudac Marinović zakazao za lipanj, s obzirom da se jučer na sudu pojavio samo Špiro. Njegova je odvjetnica, Tanja Budimir, iskoristila tu priliku pa je za svog klijenta od suda zatražila da se do sljedećeg ročišta za njega pribavi psihijatrijski nalaz i nalaz socio-anamneze. Obrazložila je to njegovim stavom koji je iznio u istrazi i koji neće mijenjati, a s obzirom da mu je za djelo za koje ga se tereti kazna od tri pa do deset godina.
Na jučerašnje suđenje nije se odazvao ni oštećeni profesor Živko Nižić, ali po preporuci svog opunomoćenika Branimira Zorice. On mu je, kako je kazao, predložio da ne dolazi na ročište jer je znao da za održavanje rasprave neće biti uvjeta s obzirom da je Ava otišla u Farmu.