Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Najteže je kad se mora

Autor: Andrija Dešpoja

16.04.2010. 22:00
Najteže je kad se mora

Foto: Vedran SITNICA



Zato se javlja imperativ pobjede nad Interom i nadam se da ćemo pokazati danas muškost i borbenost na travnjaku pod čim podrazumijevam rastrčanu sredinu te stabilnu obranu – kaže Dalibor Zebić
Tjedan s dva poraza je iza nogometaša Zadra koji imaju priliku sve propušteno u Puli i Koprivnici nadoknaditi bitnim domaćim trobodom kontra Zaprešićana. No, stoji i mudra izjava sportskog direktora Josipa Bajla koji konstatira “da je najteže kad se nešto mora”, što dovoljno oslikava situaciju prije ovog bitnog dvoboja za obje momčadi. Ostanak u ligi lajtmotiv je cijele priče, a lakše je ipak Zebićevim igračima koji su stekli kakvu-takvu zalihu bodova, dok je za Zaprešićane svaki bod velik kao kuća. Optimizam ipak ne napušta Dalibora Zebića koji je i u ova dva poraza koji su ih snašli u Puli i Koprivnici pronašao pozitivne stavri koje mu garantiraju pravi, borbeni i rastrčani Zadar.
– Poslije dva poraza nije sigurno lijepo, no ne smatram ni da je toliko alarmantna situacija po nas. To govorim zato, jer vidim po igračima da su unatoč tim porazima ostali mirni i to mi gaji optimizam pred današnju utakmicu. Normalno, bilo je prilika da se vratimo iz Pule i Koprivnice s po kojim bodom, ali smo to propustili učiniti. Zato se javlja imperativ pobjede nad Interom i nadam se da ćemo pokazati danas muškost i borbenost na travnjaku pod čim podrazumijevam rastrčanu sredinu te stabilnu obranu – kazat će Zebić i potvrditi sve navedeno s činjenicom da će protiv Zaprešićana veliki plus značiti povratak Suraća i Terkeša.
– Imamo pojačanje za ovu utakmicu u smislu povratka Suraća i Terkeša koji su odradili svoje kazne zbog tri žuta kartona i nadam se da će njih dvojica uz Santinija biti ti koji će gurati prema naprijed i biti glavni akteri na terenu.
Inter je možda i najbolji mogući protivnik za dolazak na Stanove. Naime, ne cvjetaju im ruže. Suočeni su s promjenom trenera (Perković – Lončarević), a forma im u posljednje vrijeme i nije neka referenca.
– Zaprešićani su definitivno u velikoj krizi. Imali su promjenu trenera, u negativnoj seriji su. Imaju u posljednjih 8 utakmica tek jednu pobjedu i remi, no to ne znači da će danas pasti smai od sebe i nama pokloniti tri boda. Ući ćemo u ovu utakmicu u stilu kako smo ušli u onu s Osijekom. Čvrsto, iznimno agresivno s tendencijom prema naprijed i namjera nam je stisnuti Zaprešićane na njihovu polovicu terena. Tražit ćemo njihovu nervozu, tj. našom dobrom igrom želimo im ostaviti tu lošu atmosferu koja ih prati u posljednje vrijeme – ponudio je Zebić rješenje za Inter.
Vjerojatni sastav: Gluić – Milin, Skočibušić, Glumac – Bilaver, Jerbić, Banović, Surać, Mršić – Terkeš, Santini. Pričuve: Rogić, Šiklić, Čuljak, Maruna, Mitrović, Ćurjurić, Piškor.


Gluićeva domaća premijera


Zebić je u posljednjem kolu protiv Slaven Belupa morao biti lišen usluga ozlijeđenog reprezentativnog vratara Ježine, što je aktiviralo Tomu Gluića s klupe koju je dobro udubio čekajući svojih pet minuta između vratnica. Dobio je 90 cijelih u Koprivnici, a isto radno vrijeme ga očekuje i protiv Zaprešićana.
– Ježina definitivo neće nastupiti protiv Intera, nadamo se da će se osposobiti do gostovanja u Rijeci, ali moram biti zadovoljan s predstavom Tome Gluića koji je u Koprivnici tek drugi put ove sezone stao između vratnica. On je bez obzira na dva primljena gola u Koprivnici odradio svoj posao odlično, jer ta dva gola se jedino mogu pripisati na dušu naše obrane koja nije odradila čišćenja u situacijama kad je lopta iz prekida padala između vratara i njih. Drago mi je zbog Gluića što je uspio razbiti to predugo sjedenje na klupi i to mu je sigurno odlično iskustvo pred prvi domaći nastup sezone u kojem se nadam da će biti na visini zadatka. Naravno ne očekujem ipak veliki posao za našeg vratara protiv Intera – kazao je Zebić.




PRVA HNL, KADETI, 20. KOLO


DINAMO2
ZADAR1
ZAGREB – Pomoćno igralište na Maksimiru. Gledatelja: 100. Sudac: Zdenko Grubač (Zaprešić). Pomoćnici: Fran Jović (Zagreb) i Krunoslav Jambrinac (Zagreb). Strijelci: 1:0 Martinko (10′), 2:0 Bajan (35′), 2:1 Colić (45′).
DINAMO: Zelenika, Leko, Šivšić (od 64′ Šimunović), Karamatić, Mrzljak, Haramustek, Miškić, Martinko (od 76′ Ivančić), Bajan, Bilač.
ZADAR: Borgelott, Čavka, Horvat (od 9′ Viduka), Gržan, Maričić (od 27′ Zubčić), Potočnjak (od 41′ Colić, od 62′ Petrić), Mujić, Lisica, Bašić, Jurjević, Anić.
PRVA HNL, JUNIORI, 20. KOLO
DINAMO1
ZADAR0
ZAGREB – Pomoćno igralište na Maksimiru. Gledatelja: 100. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Zdenko Grubač (Zaprešić) i Krunoslav Jambrinec (Zagreb). Strijelac: 1:0 Mlinar (14′).
DINAMO: Kahlina, Dabić (od 68′ Bručić), Belak (81′ Piragić), Pažin, Kraljević, Komorski, Šitum (od 59′ Jankulica), Jurjević (od 46′ Mihaljević), Pandža, Mlinar, Vukić.
ZADAR: Perinić, Sarić, Šimurina, Torbarina, Šare, Begonja, Tokić (od 86′ Pirović), Mandić (od 59′ Lerga), Šišak (od 81′ Serdarević), Žilić (od 83′ Šarić, Bilaver.


 


Tornado zove na stanove


Nakon dva uzastopna poraza u kratkom razdoblju nogometaši Zadra danas protiv Intera najavjljuju povratak na pobjedničke staze. Za to će im itekako trebati podrška s tribina pa iz Tornada pozivaju sve zadarske navijače da dođu na Stanove i podrže svoje igrače u ovoj vrlo važnoj utakmici. Ulaznice za članove Tornada dijelit će se sat vremena prije početka utakmice ispred caffe bara Šiljo.