Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zaključiti sezonu u pobjedničkom stilu

Autor: Andrija Dešpoja

16.04.2010. 22:00
Zaključiti sezonu u pobjedničkom stilu

Foto: Filip BRALA



Posljednja nam je službena utakmica i sigurno želimo zaključiti sezonu pobjedom. Dubrovčane smo tri puta ove sezone svladali i zašto ne bismo i četvrti – kaže Petani
Gostovanje u Gospinom polju u Dubrovniku posljednja je stanica ove sezone za košarkaše Borik-Puntamike. Sama utakmica nema osim prestiža neki značaj, jer su Puntamičani odavno riješili svoje muke oko o(p)stanka, štoviše osigurali su prvo mjesto na ljestvici Lige za ostanak, dok su svoj sveti cilj ispunili i Dubrovčani, pa se može očekivati utakmica za gušt košarkaških sladokusaca. Za Puntamičane je malo i šteta što je sezona došla do kraja, jer po njihovim predstavama u posljednje vrijeme ne primjećuje se kao da su siti košarke. Jedan od onih koji su napravili ogroman kvalitativni iskorak kroz ovu sezonu je Teo Petani. Njegov doprinos u pobjedničkoj Borik-Puntamici bio je neizmjeran, a i u Dubrovniku se želi zaključiti u pobjedničkom ritmu u stilu većeg dijela sezone.
– Došao je kraj sezone, tj. posljednja nam je službena utakmica i sigurno želimo zaključiti sezonu pobjedom. Dubrovčane smo tri puta ove sezone svladali i zašto ne bismo i četvrti. I oni i mi ulazimo u ovu utakmicu rasterećeni, riješili smo sve probleme oko prvoligaškog statusa te očekujem mušku utakmicu s nova dva boda na našem kontu – na prvu će Petani koji smatra da je ključ pobjede u Dubrovniku ako se zaustavi vanjska linija domaćina koju predvodi Šćepanović.
– Imaju dobre šutere koji znaju ući u seriju kao i njihovi pokretni centri. Posjeduju kvalitetu to je neosporno i u dobroj formi su u posljednje vrijeme. No, to se isto može kazati za nas, a smatram da smo u stanju pokazati zašto smo prvi na ljestvici Lige za ostanak.
Kompletni?
– Nažalost Dražović još uvijek ima problema s ozljedom pete, dok je i Ivanov upitan. On je izvrnuo zglob protiv Splita te je teško očekivati njegovo riskiranje u rezultatski nebitnoj utakmici.
U 10. kolu igraju: Dubrovnik – Borik-Puntamika (18), Šibenik – Dubrava, Split – Kaštel galerija.
 


Pola godine bez utakmica


Nakon gostovanja u Dubrovniku Puntamičani će biti čak šest mjeseci bez službenih utakmica budući da nova sezona počinje polovicom listopada.
– Velika je to pauza i možda je trebalo to malo prilagoditi kad se radio raspored, ali trebaju se odraditi još kvalifikacije za popunu A-1 lige, što ne ostavlja puno prostora za neko razvlačenje sezone. No, što je tu je. Meni i ostalim igračima javljaju se dvojaki osjećaji, sada kad smo došli do kraja sezone. U jednu ruku nam je žao što smo došli do kraja, jer igramo u odličnoj formi. S druge strane drago nam je što ćemo nekoliko dana dobiti priliku odmoriti se jedni od drugih. No, nakon toga krećemo ponovno od nule, treba održavati spremnost i popravljati nedostatke i to razdoblje od šest mjeseci će izvrsno poslužiti za sve to – kaže Petani.