Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Počeli “ibero” dani

16.04.2012. 22:00
Počeli “ibero” dani


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer su otvoreni VI. dani iberoromanskih jezika i kultura.
Sveučilište u Zadru ugostit će od 16. do 19. travnja razne sveučilišne profesore i pisce iz Španjolske i Portugala na skupu posvećenom kulturnoj raznolikosti Iberskoga poluotoka.
Odsjek za iberoromanske studije Sveučilišta u Zadru priređuje šestu godinu zaredom Dane iberoromanskih jezika i kultura koji će se održati od 16. do 19. travnja. Ovim Danima želi se studentima španjolskog jezika i književnosti te cijeloj akademskoj zajednici pružiti mogućnost boljeg upoznavanja s jezičnom i kulturnom raznolikosti Iberskoga poluotoka. Ove godine predstavit će se četiri jezika: galješki, katalonski, portugalski i španjolski.
Tih dana Odsjek za iberoromanske studije primit će sveučilišne profesore i pisce iz raznih dijelova Iberskog poluotoka.
Manifestaciju je otvorio dr. sc. Tomislav Frleta, v. d. predstojnika Odsjeka za iberoromanske studije. Istaknuo je tradiciju dana iberoromanskih jezika i kultura, a posebno je predstavio goste ovogodišnjeg izdanja.
Aktivnosti koje će se odvijati u prijepodnevnim satima ponedjeljka, utorka i srijede namijenjene su isključivo studentima španjolskog jezika i književnosti, no poslijepodnevna predavanja, predavanja u četvrtak ujutro kao i projekcija filma koji će se održavati u Svečanoj dvorani Sveučilišta, isto kao i pjesnički recital te zabavne aktivnosti (DHM i El toro) otvorene su cijeloj akademskoj zajednici i građanstvu.
I ovogodišnje izdanje Dana na Sveučilištu u Zadru omogućili su svojom financijskom i institucionalnom pomoći Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Institut Camões, Institut Ramon Llull te Vlada Galicije.