Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Provalija A-2 lige sve strmija

16.04.2012. 22:00
Provalija A-2 lige sve strmija


Srećom, za njih, kiksali su i Dubrovčani, pomalo neočekivano na svom parketu protiv Alkara pa je još uvijek otvorena borba za izbjegavanje posljednjeg mjesta


Nakon novog posrtanja na domaćem parketu od Križevaca crni oblaci su se ponovno nadvili nad Sonik-Puntamiku. Možda su u stručnom stožeru zelenih računali kako će i Križevčani kao Sinjani prošlog utorka doći na rekreaciju u Jazine te da će bodovi vrijedni spasa doći sami od sebe, no doživjeli su raspoložene goste koji su praktički dominirali svih 40 minuta i zasluženo odnijeli dva boda s kojima su sebi riješili četiri kola prije kraja pitanje opstanka. Taj scenarij pak Puntamičani ne mogu još ni zamišljati, a provalija druge lige sve je strmija. Mogu li igrači u zelenom u preostala četiri kola uhvatiti to uže spasa pogotovo kad se uzme u obzir njihova igra koja osim uobičajene borbenosti i energije ne daje nekakvu garanciju da će biti bolje? Nedostaje kvalitete, isksutva, a i igrača koji će u prijelomnim trenucima preuzeti svu odgovornost na sebe. Bez tih elemenata pogled prema sljedećih mjesec dana, u kojima će se zaključiti priča opstanka, jednostavno je tmuran kao što je i nebo nad Zadrom posljednjih dana.
Neiskustvo i pritisak
Očito da pritisak na tim mladim igračima radi svoje pa se ne treba čuditi kako “ni bačvu ne mogu pogoditi”, a njihovi protivnici sve češće s pjesmom napuštaju parket dvorane koja je donedavno bila neosvojiva tvrđava u A-1 ligi. A činilo se kako je konačno mukama došao kraj nakon prve pobjede u Ligi za ostanak prošli utorak protiv Alkara u Jazinama s novim trenerom Markom Selinom. Pogotovo, jer su ovisili samo o svojim rezultatima koji su podrazumijevali sve pobjede u Jazinama. No, već sljedeći ogled protiv Križevčana pokazao je da ova momčad ima problem koji će teško uspjeti anulirati do kraja lige, a prava na kiks se više apsolutno nema. Srećom, za njih, kiksali su i Dubrovčani, pomalo neočekivano na svom parketu protiv Alkara pa je još uvijek otvorena borba za izbjegavanje posljednjeg mjesta dok bi u ovom trenutku pretposljednje mjesto koje vodi u majstoricu s drugoplasiranim klubom iz kvalifikacija (Dubrava ili Osječki Sokol) bilo nešto što bi u mlađem zadarskom prvoligašu potpisali odmah da im se ponudi. Ključ će po svemu sudeći biti direktni ogledi između tri kluba, VROS Darde, Dubrovnika i Sonik-Puntamike samo što Baranjci trenutačno s pobjedom više u sljedećem kolu imaju idealnu priliku da doma protiv Dubrovnika riješe probleme oko ostanka što bi svelo bitku na samo dva imena.
Bez prava na kiks
U tom ili bilo kojem drugom raspletu odlučujuće utakmice će za Puntamičane biti one u 8. i 9. kolu kad u Jazine stižu redom VROS Darda pa Dubrovnik. Ne treba ni isticati kako poraz(i) u tim dvobojima ne nude ništa drugo doli ispadanje u A-2 ligu, a i u slučaju pobjeda trebat će i prebaciti koš količnik iz međusobnih dvoboja, jer je vrlo vjerojatno bodovno poravnanje na kraju lige s jednim od tih konkurenata. S Dubrovčanima imaju -5, s Dardom su na +8, a sve tri momčadi imaju do kraja po dvije utakmice doma i dvije u gostima.
Prije toga slijedi gostovanje u Rijeci kod Kvarnera 2010 koji su nedavno odnijeli iz Jazina puni plijen, a protiv Puntamičana imaju priliku potvrditi svoj prvoligaški status tako da je teško očekivati od Selinovih igrača pobjedu na gostovanju gdje se nije slavilo još od lani, točnije 19. travnja 2011. godine kad je u Ligi za prvaka izborena pobjeda u Sinju.