Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sakrament Svete potvrde primilo 17 mladih

16.04.2012. 22:00
Sakrament Svete potvrde primilo 17 mladih


U Sutomišćici je 17 mladih primilo sakrament Svete potvrde. Krizmanike je pripremala vjeroučiteljica s. Terezija Kvetek s Ugljana, a sakrament Svete potvrde udijelio im je generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Milivoj Bolobanić.
Na početku misnog slavlja, župnik don Antun Pećar pozdravio je generalnog vikara, sve krizmanike, njihove roditelje, kumove i sve župljane.
Sami mladi izrekli su također srdačnu dobrodošlicu djelitelju Svete potvrde, a roditelji su zahvalili dirljivim riječima don Bolobaniću, župniku Pećaru i vjeroučiteljici sestri Tereziji Kvetek. U svojoj propovijedi don Milivoj Bolobanić je vrlo nadahnutim riječima objasnio mladim krizmanicima o događaju koji se ostvaruje u primanju Svete potvrde, te novoj snazi i djelovanju milosti Duha Svetoga u njihovim životima. Pjevanje je vodio župni zbor i mladi, a na orguljama ih je pratio student orgulja Zlatko Malički.
Sakrament Svete potvrde u Sutomišćici su primili: Alfred Telac, Berta Mičić, Božena Šarin, Damir Selin, Eufemija Telac, Iris Filipović, Ivan Pavin, Katarino Mičić, Lucija Ivanov, Mario Pavin, Mate Blasić, Matija Grgurev, Matija Lončar, Melina Blasić, Rea Profaca, Šime Kereš i Toni Luštica.