Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jedrenje duž rive kao najava Zadar Outdoor Festivala

16.04.2017. 22:00
Jedrenje duž rive kao najava Zadar Outdoor Festivala


Mnogi su se ukrcavali s djecom, a skiperi su svojim „posadama” ukratko objašnjavali kakav je vjetar, što je virada, kad se diže gennaker…
Tko god je htio, mogao se u subotu ujutro ukrcati na jednu od četiri predivne J70 jedrilice i zaploviti zadarskim kanalom uz jednog skipera i dobar vjetar koji je oko 11 sati bio idealan za mali đir duž rive.
Sve ovo dogodilo se u organizaciji Zadar Outdoor Festivala, odnosno kao najava njegovog skorog početka, a počinje upravo jedrenjem 27. travnja. Mudar potez organizatora doveo je do opuštene atmosfere na Morskim orguljama, a mnogi domaći i strani nisu propustili priliku zajedriti s pogledom na staru gradsku jezgru.
Mnogi su se ukrcavali s djecom, a skiperi su svojim „posadama” ukratko objašnjavali kakav je vjetar, čemu služi koja škota, što je virada, kad se diže gennaker… U isto vrijeme bi ih i malo „zaposlili” kako bi savladali makar dio osnove kretanja po moru samo uz pomoć vjetra.
Gošća na Orguljama bila je trkačica Nikolina Stepan, koja se pretprošli vikend u Linzu izborila za nastup na Svjetskom prvenstvu u Londonu u disciplini maraton, a bila je jedna od 19.000 natjecatelja.
Nikolina će također biti jedna od sudionica Zadar Outdoor Festivala. Mlada Riječanka u Zadru je na doktorskom studiju arheologije, a nada se i nastupu na Olimpijskim igrama.
– Aktivno se trčanjem bavim tri godine, a ranije sam se bavila orijentacijskim trčanjem. Podržavam Outdoor festival i sudjelovat ću u utrci, kaže Nikolina.