Slavko Govorčin predstavlja zadarske peškaruše

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Slavko Govorčin

U utorak, 18. travnja, s početkom u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, poznati zadarski književnik, Ižanin Slavko Govorčin, predstavit će svoja dva nova zanimljiva naslova: „Pripovid zadarske peškaruše" i „Dokumenti - A, Iž provun na vetar".

U „Peškarušama" on donosi niz zapisa, osvrta kojima njeguje i konzervira uspomenu na žene kojima ovaj naziv iz naslova (peškaruše) nije označavao samo profesionalni identitet, već se taj osebujni „naslov" pridavao i kao karakterna, pa i moralna osobina određenim pripadnicama nježnijeg spola, koje su u svjetlu svoga vremena i života bile, nažalost, ponajmanje nježne.

U „Dokumentima" pak Govorčin donosi zanimljive 'štorije', fotografije i sačuvane isprave koje slikovito svjedoče o teškim predratnim, ratnim i postratnim vremenima na otocima, ali i o živopisnim odnosima otočana s gradom, koji su bili protkani različitim političkim kontekstima povijesti.

Promocija novih Govorčinovih knjiga bit će popraćena i prikladnim glazbenim programom, a osim samog autora, o knjigama i o ovom zadarskom književnom bardu govorit će poznavatelji i štovatelji njegova stvaralaštva.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno