Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Suvremena plesna tehnika istražit će se kroz podne sekvence

16.04.2017. 22:00
Suvremena plesna tehnika istražit će se kroz podne sekvence


Voditeljica radionice je Anđela Bugarija, studentica suvremenog plesa pri Akademiji dramskih Umjetnosti u Zagrebu
Radionica suvremenog plesa pod nazivom U prolazu održat će se utorak, 18 travnja, i u srijedu, 19. travnja, od 13 do 15 sati u prostorijama Zadarskog plesnog ansambla. Voditeljica je Anđela Bugarija, studentica suvremenog plesa pri Akademiji dramskih Umjetnosti u Zagrebu.
Radionica suvremenog plesa U prolazu otvorena je svim ljubiteljima plesnog pokreta. Prethodno plesno iskustvo je poželjno. Suvremenu plesnu tehniku istražit će se kroz podne sekvence. Radit će se na inicijacijama, puštanju težine, korištenju potencijala koje tijelo ima da se projicira daleko i lagano u prostor, svijesti pojedinca o vlastitom tijelu, ali i drugim tijelima s kojima dijeli prostor. Kroz plesnu metodu “Passing through” i improvizacijske zadatke proučit će se kretanje i senzacije koje nastaju u tijelu i prevode se u ples.
Kotizacija za radionicu iznosi 80 kuna. Sudjelovanje je potrebno prethodno najaviti putem maila na adresu [email protected] ili putem mobitela na broj 092/1695494.
Organizator radionice je Plesna udruga In FluX u suradnji sa Zadarskim Plesnim Ansamblom.
Anđela Bugarija rođena je u 1990. u Zadru. Prva plesna iskustva stječe u osnovnoj plesnoj školi Blagoja Berse u Zadru. Svoje obrazovanje nastavlja kroz urbani plesni izričaj hip hopa i breakdancea, radi i kao voditeljica plesnih programa i sudionik na projektima u Plesnoj udruzi In FluX, Fitness Studiu Falcon, te je voditeljica Hip hop plesne skupine Thunder.
Nakon što je završila svoje obrazovanje kao odgojiteljica, 2015. godine upisuje Akademiju suvremenog plesa u Zagrebu. Istovremeno se bavi Acro yogom i partnerskom i cirkuskom akrobatikom sudjelujući u street show izvedbama.