Zrakom u Zadar stiglo 5.000 putnika, porast u cestovnom i pomorskom prometu

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Sudeći po broju dolazaka cestovnim, zračnim i pomorskim prometom, ovogodišnja turistička sezona počela je kako je i najavljeno, na putu prema rekordima. Ako se uskrsni praznici uzmu kao indikator, onda u Zračnoj luci Zadar i Luci Zadar, mogu zadovoljno trljati ruke.

- Za vrijeme uskrsnog vikenda u Zračnu luku Zadar prispjelo je oko 5.000 putnika. Čekamo još uskrsni ponedjeljak da bismo imali točan broj dolazaka po kojima bismo mogli ocijeniti je li ova sezona počela onako kako smo predvidjeli. Veseli nas što je većina zrakoplova došla gotovo potpuno popunjena turistima od kojih većina ima odredište u Zadarskoj županiji, zadovoljan je bio službenik za informiranje Zračne luke Zadar Nikola Barać.

Na pistu ZL Zadar sletjeli su zrakoplovi iz Stockholma, Bruxellesa, Manchestera, Londona, Düsseldorfa

Koji kilometar niže i trajektna luka Gaženica bilježi znatna povećanja broja putnika. Iako će točne brojke o uskrsnom prometu Jadrolinija tek sljedeći mjesec prijaviti Agenciji za linijski promet, iz Luke Zadar doznajemo da su prošli tjedan, ponedjeljak i utorak, zabilježili 50 do 60 postotno povećanje broja putnika i vozila.

- Za ilustraciju u ponedjeljak je trajektima prevezeno 1.359 putnika i 403 vozila, a u ponedjeljak, tjedan dana prije, samo 826 putnika i 280 vozila. U četvrtak smo imali 1.703 prevezena putnika i 577 vozila. U četvrtak, tjedan dana prije, imali smo 1.172 putnika i 360 vozila. No najzanimljiviji nam je bio ovaj petak kad je zabilježen 1.761 putnik i 600 vozila, dok smo prošli petak bilježili ne toliko manji broj, 1.509 putnika i 536 vozila, rekao je Đoni Štambuk iz Luke Zadar.

Očevidno je kaže Štambuk, da su mnogi već od ponedjeljak uzeli tjedan dana odmora i tako na trajektnu luku u Gaženici nije napravljen preveliki pritisak. Na Uskrsni ponedjeljak uplovio je i 230 metara dug cruiser SS Explorer s 818 putnika.

Istu rečenicu ponavlja i glasnogovornica Hrvatskih autocesta Andrea Haleuš.

- Točnu analizu uskrsnog prometa prema Zadru imat ćemo sljedeći tjedan. Od petka do subote u 18 sati kroz naplatne kućice Zadar 1 prošlo je 2.760 vozila, a kroz Zadar 2 2.443 vozila. To je definitivno povećanje koje nas raduje i zbog kojeg već sad možemo govoriti o dobrom početku sezone, zaključila je Haleuš.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno