Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Potpisi za trenutno oslobađanje hrvatskih generala

16.05.2011. 22:00
Potpisi za trenutno oslobađanje hrvatskih generala


Građanska inicijativa nekadašnjih pripadnika 1. brigade Tigrovi, počela je danas na Narodnom trgu s prikupljanjem potpisa za peticiju kojom se traži trenutno oslobađanje haških uznika, generala Ante Gotovine i Mladena Markača.
– Mi nismo politička organizacija ili udruga nego smo ja i mojih pet prijatelja spontano počeli štrajkom glađu zbog nepravedno uhićenih i osuđenih, ne samo dvojice generala nego i svih hrvatskih branitelja. Čak njih 2000 nepravedno osuđenih čami danas od Haaga, preko hrvatskih zatvora do Srbije. Prije Zadra peticija se potpisivala u Splitu gdje smo dobili veliku podršku, kaže Silvio Tot.
Njega i njegove suborce posebno tišti i postojanje ogromnog broja udruga proizašlih iz Domovinskog rata od kojih je, samo invalidskih 1.500. Po Totu, svi bi hrvatski branitelji trebali biti u jednoj udruzi.
– Samo u Zagrebu postoji 250 udruga. Grad im kupi prostor u koji onda oni stave laptop, skupljaju članarinu i samo se svađaju međusobno kradući od države i međusobno. Tome treba stati na kraj, kao što su učinili ratni invalidi u Zadru, te treba postojati jedna organizacija ili ništa, rekao je na kraju Silvio Tot.