Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Glasovirski odjel “Blagoje Bersa” predstavio se koncertom

16.05.2012. 22:00
Glasovirski odjel “Blagoje Bersa” predstavio se koncertom


Učenici glasovirskog odjela Glazbene škole “Blagoje Bersa” Zadar predstavili su se utorak navečer široj publici koncertom u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Na koncertu je nastupilo 20 učenika s 23 točke koji su se pokazali kao najboljima na smotri glasovirskog odjela koja održavana u školi od 2. do 5. svibnja.
– Ideja za koncert došla je od samog odjela u želji da se učenici motiviraju i da se upoznaju s pravim instrumentom kakav je glasovir Sveučilišta. Nastup pred širom publikom na njih djeluje jako poticajno u njihovu radu i nastojanju da budu što bolji, rekla je ravnateljica Glazbene škole Branka Višić Karavida.
Tijekom koncerta nastupili su učenici svih uzrasta, od 1. razreda osnovne, do 4. razreda srednje škole, izvodeći klasični program od Bacha do Dore Pejačević. Među njima su nastupili i Andrej Karić i Luka Petričić, učenici prvog razreda srednje glazbene škole koji su 5. svibnja nastupili na Festivalu pijanista u Varaždinu.
Dio učenika koji su se pokazali izuzetno uspješnima na koncertu nastupit će i na redovnom godišnjem koncertu koji škola svake godine održava krajem školske godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. Ovogodišnji veliki koncert škole na rasporedu je u slijedeći utorak kada će učenici predstaviti svoje rezultate i uspjehe u školskoj godini 2011./12. Među tim uspjesima svakako je i zapažena prva nagrada učenika Ivana Andrijevića na 50. državnom natjecanju glazbenih škola održanom u Varaždinu koja mu je uručena prije par dana.
Iz škole obaviještavaju i sve zainteresirane roditelje i njihovu djecu kako su u tijeku prijave za upis u školu.