Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milanović najavio redefiniranje prava i obveza u javnom sektoru

16.05.2012. 22:00
Milanović najavio redefiniranje prava i obveza u javnom sektoru


Premijer Zoran Milanović najavio je danas da će se u pregovorima sa sindikatima javnog sektora morati redefinirati neka prava i obveze kako bi se pomoglo privatnom sektoru.
Zbog krize će se neke navike morati mijenjati i prilagođavati, imamo relativno visoku javnu potrošnju, pa ćemo državnoj upravi, javnim službama i državnim poduzećima morati redefinirati neka prava i obaveze da bismo očuvali i otvorili radna mjesta u privatnom sektoru, izjavio je Milanović na sjednici Vlade.
Apelirao je na razum socijalnih partnera, prije svega sindikata, kako Hrvatska ne bi završila u dubokoj krizi kao neke europske zemlje.
Želimo da svaki radnik ima visoku plaću, regres, božićnicu, uskrsnicu i ostale dodatke, no pitanje je što je od toga moguće i što hrvatsko društvo i gospodarstvo mogu platiti, istaknuo je Milanović.
Ustvrdio je da njegova Vlada pritom prvenstveno misli na javni interes i nema favorite, ljubimce ili posebne skupine kojima se obraća.
Svatko bi rado bio jako popularan i svima dao sve, a naročito onima za koje procjenjuje da će glasati za njega, no mi nismo takvi i ne podupiremo takve specijalne interese, kazao je Milanović.
Ove godine neće biti velikog gospodarskog rasta, borimo se za bilo kakav rast. Ova godina mora biti godina konsolidacije, a slijedeća mora biti godina stvarnih promjena i rasta, rekao je predsjednik Vlade.