Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Odlaze Davorka Balić i Zorka Bilić

16.05.2012. 22:00
Odlaze Davorka Balić i Zorka Bilić


Košarkašice Zadra u novu će sezonu ući bez Zorke Bilić i Davorke Balić, dviju igračica koje su redove kluba s Višnjika pojačale prošlog ljeta. Iako je početak novog prvenstva daleko jasno je da za ove dvije igračice neće biti mjesta u zadarskom sastavu. Balić je bila najefikasnija Zadranka prošle sezone dok je Bilić igrala na poziciji centra.
– Ambicije Davorke Balić su vezane za odlazak u jači klub i kako stvari sada stoje ona je blizu prelaska u Novi Zagreb. Sa Zorkom Bilić nećemo potpisivati novi ugovor, ne zato što s njom nismo zadovoljni već su razlog financije. I Balić i Bilić su imale skromna primanja, ali i tako male honorare teško možemo isplaćivati sljedeće sezone – kaže Branimir Peričić, sportski direktor Zadra. Na Višnjiku žele zadržati sve ostale igračice, posebno one iskusnije. Dvije Lare, Nikpalj i Majstorović, još nisu sigurne ostaju li u Zadru.
– Ne znam hoće li Nikpalj zbog studija moći igrati kao što je to bio slučaj ove sezone. Iako nije mogla s nama trenirati bila nam je od velike koristi. Kad je riječ o Majstorović njen status s naše strane nije upitan, a tek treba vidjeti što će biti s njenim studijem – dodaje Peričić. Kad je riječ o potencijalnim pojačanjima Peričić kaže da će se sve snage usmjeriti prema zadarskim igračicama koje su posljednjih sezona izvan matičnog kluba.
– Naša je želja dogovoriti ostanak Martine Gambiraže i bude li moguće vratiti Anu Vrsaljko – naglasio je Peričić.
Sezona za Zadar još nije gotova budući da posljednji vikend u svibnju kadetkinje u Slavonskom Brodu očekuje završnica Prvenstva Hrvatske.


U Jazinama studentski turnir


U organizaciji Centra za tjelovježbu i studentski sport Sveučilišta u Zadru od 17. do 19. svibnja u Jazinama će se odigrati košarkaški turnir na kojem će se predstaviti četiri muška i četiri ženska sastava iz Poljske, Češke, Slovenije i Hrvatske. Na 4. Međunarodnom studentskom turniru nastupit će Sveučilište Jagiellonian iz Krakova, Sveučilište Palacy iz Olomuca, Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Zadru te ŽKK Vodice. Svečano otvaranje (danas) i zatvaranje (subota) natjecanja s dodjelom odličja bit će upriličeno u dvorištu studentskog restorana Barbakan.
A. P.