Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadarska ludijada: Brašno, jaja i alkohol (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

16.05.2013. 22:00
Zadarska ludijada: Brašno, jaja i alkohol (FOTOGALERIJA)

Foto: Zvonko KUCELIN



Tragovi zadarskih maturanata bili su danas vidljivi po čitavom gradu – brašno, jaja i kečap – bili su i ove godine glavni sastojci maturantske ludijade.
Zadarske maturante u gradu se moglo razlikovati jedino po bojama majica i natpisima koje su nosili na njima, uz prodorne zvukove zviždaljki. Živopisni natpisi poput “Ne tribamo ništa radit. Idemo se malo oladit!”, “1. sat zaspa, 3. sat kava, 4. sat trening, 5. -//-, 6. sat -//-” ili “Došli, prošli, o’šli” i slični nasmijavali su prolaznike.
Zalijepljeni brašnom, jajima i kečapom, maturanti su bili prava atrakcija i među turistima koji su začuđeno promatrali što se to u gradu događa, a mnogi su se s maturantima oduševljeno i slikali.
Glavni hitovi bili su i ove godine “Majko stara” i “Večeras je naša fešta”, a nakon što su se maturanti “izludijali” po gradu preselili su se u parkove i na zadarsku rivu gdje su nastavili slaviti do kasnog popodneva uz određene količine alkoholnih proizvoda te puno pjesme i plesa. Najhrabriji su se čak i okupali i tako otvorili sezonu kupanja na temperaturi mora od svega 18 stupnjeva i jakom vjetru.