OTP banka udrugama i klubovima daje 400.000 kuna

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

OTP banka je u okviru svog programa Zeleno svjetlo za... bolje društvo na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 44 projekta kojima će dodijeliti 400.000 kuna.

OTP banka je, već šestu godinu za redom, organizirala javni natječaj na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Na natječaj je pristiglo gotovo tisuću i tristo prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 44 projekta, koji su se istaknuli svojom kvalitetom te jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U šest godina 2,2 milijuna kuna

U proteklih šest godina OTP banka je putem svog donacijskog natječaja dodijelila ukupno dva milijuna i dvjesto tisuća kuna projektima usmjerenima na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode.

Donacije su u 2017. dodijeljene udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost donacija si išle: Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića iz Zagreba, Udruzi Otvorena medijska grupacija iz Zagreba, Veleučilištu u Šibeniku, Knjižničarskom društvu Sisačko-moslavačke županije, Industrijsko-obrtničkoj školi Pula, Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi iz Nove Gradiške, Sportsko-rekreativnom društvu Radonić Živkovići, Osnovnoj školi Privlaka, Osnovnoj školi Mate Lovraka iz Petrinje, Udruzi Tvornica znanosti iz Samobora, Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek i Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša donacije idu: Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek, Športskom ribolovnom društvu Zubatac iz Zadra, Udruzi studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci, Ekološkoj udruzi Krka Knin, Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sisak, Turističkoj zajednici Općine Sali, Udruzi za promicanje turizma, edukacije, razgleda i revitalizacije grada Šibenika TERRA, Dramskom studiju slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba, Dječjem vrtiću Ćok iz Tkona, Dubrovačkom simfonijskom orkestru i Društvu za podvodna istraživanja MINA iz Pule.

Humanitarni projekt zadarskog HGSS-a

U kategoriji humanitarnih projekata donacije se dodjeljuju: Stanici Zadar Hrvatske gorske službe spašavanja, Udruzi žena liječenih od bolesti dojke iz Siska, Udruzi za autizam Zadar, Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, Udruzi oboljelih od malignih bolesti Život iz Metkovića, Udruzi Mladi protiv gladi iz Vinkovaca, Dijabetičkom društvu grada Siska, Planinarsko rekreativnom klubu slijepih Istarske županije i Savezu organizacija invalida Osječko baranjske županije.

U kategoriji sport donacije odlaze: Vaterpolskom klubu Solaris, Jedriličarskom klubu Val Šibenik, Triatlon klubu Zadar, Veslačkom klubu Jadran iz Zadra, Klubu mladih Split, Stolnoteniskom klubu Donat iz Zadra, Atletskom klubu za osobe s invaliditetom Odisej iz Kutine, Hrvatskom biciklističkom savezu, Sportsko rekreativnom klubu Alba iz Labina, Odbojkaškom klubu Osijek Jug 2, Omladinskom vaterpolskom klubu Pošk iz Splita i Omladinskom košarkaškom klubu Dražen Petrović iz Šibenika.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka je, u okviru programa Zeleno svjetlo za znanje i ove godine pomogla osigurati bolje uvjete školovanja za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. U akademskoj godini 2016./2017. OTP banka s 500.000 kuna pomaže 77 učenika i studenta slabijeg imovinskog stanja s područja gradova Zadra, Siska, Čakovca i Benkovca, općine Župa Dubrovačka i Nuštar te sa Sveučilišta u Zadru.

Autor: 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno