Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Domjenak za najbolje osnovnoškolce

Autor: Valentina Mlađen

16.06.2010. 22:00
Domjenak za najbolje osnovnoškolce

Foto: Filip BRALA



Učenici Osnovne škole “Šimuna Kožičića Benje” imali su ove školske godine pune ruke posla. Kao nagradu za njihov trud i marljivi rad tijekom godine te predstavljanje škole na natjecanjima ravnatelj Marko Marin upriličio im je domjenak. Prije domjenka podijelio je učenicima priznanja i nagrade Grada Zadra koje je grad ove godine dao svim učenicima zadarskih osnovnih škola koji su sudjelovali na natjecanjima. Nakon čestitki učenicima i njihovim mentorima ponosni ravnatelj dao je uvid u ovogodišnje sjajne rezultate.
U školskoj godini 2009./10. na školskoj, općinskoj i županijskoj razini sudjelovalo je čak 600 učenika. Jedno od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima osvojio je čak 141 učenik pod vodstvom 36 mentora, a na regionalnim natjecanjima sudjelovalo je 35 učenika pod vodstvom 7 mentora. Na državnim natjecanjima sudjelovalo je čak 23 učenika: Paula Ivčić, Marta Pedišić i Dominik Čolak na Lidranu, Katarina Vulić i Karla Lovrinov iz hrvatskoga jezika, Katarina Vulić i Josip Kasap iz matematike, Petra Bucić iz fizike, Katarina Vulić iz kemije i biologije, Ivan Rozić, Bruno Lovrinov i Matej Radović iz tehničke kulture, Katja Čizmin na natjecanju “Sigurno u prometu” te Marta Šarlija, Glorija Žilić, Marija Dellorco, Ema Raspović, Lucija Karinja, Donika Dedaj, Karla Lovrinov, Paola Borović, Ana Pupić Bakrač, Angelina Anić, Antonija Baraban i Antonija Sladiček na natjecanju iz atletike.
Posebno se istaknula učenica VII. razreda Katarina Vulić koja je sudjelovala na državnom natjecanju iz čak četiri predmeta.
Nagrada je bila skromna, ali od srca. Ravnatelj je učenike počastio pizzom i sokom, a sve je popraćeno opuštenim zajedničkim druženjem.