Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Glazbom i plesom protiv ovisnosti

16.06.2011. 22:00
Glazbom i plesom  protiv ovisnosti


Plesna udruga u pokretu “IN FLUX” četvrtu  godinu za redom provodi projekt “Urban jam 023 – hip hop, a  ne dop” u Zadru. Ove godine program manifestacije je  podebljan pa su nam tako iz IN FLUX-a pripremili sadržajima  bogat program. Njihov projekt prepoznali su i drugi pa se kao  partneri u projektu ove godine uz njih pojavljuju i Udruga  apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji “Porat” iz Zadra,  Narodno Sveučilište Dubrava Zagreb i Dom kulture Služewsky iz Varšave, Poljska. Od malog projekta grupe zadarskih  entuzijasta “Urban jam 023” polako prerasta u prepoznatljiv  projekt koji promiče međunarodnu suradnju.
– Ove godine smo uspjeli preko Narodnog Sveučilišta  Dubrava Zagreb ostvariti suradnju s Domom kulture Služewsky iz Varšave. Oni u sklopu svog djelovanja drže plesne  radionice, organiziraju različite projekte borbe protiv droge,  nasilja i bilo kakvih oblika diskriminacije za što imaju i  podršku EU. Naš cilj je uključiti se u tu suradnju i u projekt  koji se želi proširiti na cijelu Europsku uniju, rekla je Lucija  Mikas iz Udruge “IN FLUX”.
Glavni cilj projekta je okupljanje mladeži u povodu dana  borbe protiv zloporabe droge koji se održava 26. lipnja.
Umjesto samo jednog dana obilježavanja ove godine  priređen je bogati program za mlade u trajanju od 16. lipnja  do 10. srpnja.
Po inicijativi Narodnog Sveučilišta Dubrava u sklopu  projekta “Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici”, od 16. do 25.  lipnja održavaju se plesne radionice u osam raznih stilova  urbanih plesova u plesnoj dvorani Plesne udruge “IN FLUX”  na Ravnicama, koje vode plesači Sonic crewa iz Varšave i  pobjednici Battle timea u Zagrebu. Također će se održavati i  radionice za MC-ing i Beatboxing. Najbolja vijest je da su sve  radionice besplatne i otvorene za sve ljubitelje urbanih plesova  i izvođače glazbe.
26. lipnja s početkom u 20 sati na Narodnom trgu, u sklopu  programa Turističke zajednice Grada Zadra, obilježava se  Međunarodni dan borbe protiv ovisnosti. Program sačinjavaju  plesne i glazbene izvedbe lokalnih plesnih skupina i glazbenih  izvođača, plesno natjecanje za juniorsku kategoriju u stilovima  hip hop i breakdance te prikaz radionica učenika i voditelja.
27. lipnja na Narodnom trgu održava se plesni program u  sklopu Udruge “Porat”.
9. i 10. srpnja održava se drugi dio projekta plesnih  natjecanja u kategorijama hip hop parovi, breakdance crew i  breakdance pojedinci u Maraschino baru i Arsenalu. Nastupit  će hip hop izvođači, a u sklopu programa plesna dvorana  Udruge “IN FLUX” bit će oslikavana grafitima. Program prati  DJ Chill, najpopularniji hip hop DJ u Hrvatskoj. Na svim  natjecanjima bit će nazočni iskusni i visoko kotirani inozemni  i domaći suci, a pobjednicima će biti uručene novčane  nagrade.
Posebnu zahvalu iz Udruge “IN FLUX” voditelji i članovi  Udruge upućuju jedriličarskom klubu “Sv. Krševan” i Edi  Fanteli na besplatnom ustupanju prostora na Ravnicama.
 


Prijave


Prijave za sva natjecanja, kao i plesne radionice mogu se vršiti na facebook stranici “URBAN JAM 023” gdje se, također, mogu naći detaljne informacije o samom programu i projektu.
Prijave se također mogu vršiti na brojeve mobitela:
Plesne radionice: 091 / 389 7300 (Lucija Mikas)
Plesna natjecanja: 091 / 578 6633 (Ante Dujić)
Prijava za plesna natjecanja iznosi 20 kuna po osobi, a sve plesne radionice su besplatne.