Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Staklo i opušci umjesto tobogana i ljuljački

16.06.2011. 22:00
Staklo i opušci umjesto tobogana i ljuljački


Sve je puno smeća, opušaka i stakla. Taj dio se zaista slabo održava, a i “prisvojili” su ga stanari sa svojim kućnim ljubimcima za kojima čak ni izmet ne pokupe. Ovo bi se moglo očistiti i urediti da se naša djeca imaju gdje igrati. Sad trenutačno nema novca, govori stanarka Ivana


U dvorištu zgrada  u Ulici Ante Starčevića na Bulevaru u blizini kafića “Šiljo”,  nalazi se parkiralište i pokoja  zelena površina na kojoj bi tamošnja djeca jako voljela vidjeti  – park. O tom problemu priča  nam tamošnja stanarka Ivana  Crnjak koja ondje svakodnevno  boravi sa svoje dvoje djece.
– Govorim zaista u ime svih  majki koje ondje svakodnevno  gledaju kako im se djeca nemaju gdje igrati. Ima tamo jedna kockica koju smo sami  očistili od smeća i na kojoj se  nagura dvadesetak naše djece.  A opasno je za njih, jer je to  gotovo na parkiralištu pa se ne  mogu igrati ni s loptom, ni  voziti bicikl, a događalo se da  dijete izleti na cestu pred automobil. S druge strane, nemamo svi automobile da bismo  djecu vodili u Vruljicu, a kad  odemo u neki od obližnjih parkića, nastane gužva na primjer  na toboganu, drugi roditelji nas  pitaju odakle smo mi uopće i  zašto dolazimo u park od zgrada u kojima ni ne živimo, kaže  Ivana.
Što je najgore, kako dodaje  Ivana, u njihovu dvorištu postoji lijepo mjesto pod stablima  gdje bi se djeca mogla igrati, a  parkiralište im ne smeta.
– Ali ondje je sve puno smeća,  opušaka i stakla. Taj dio se  zaista slabo održava, a i ‘prisvojili’ su ga stanari sa svojim  kućnim ljubimcima za kojima  čak ni izmet ne pokupe. Za  kućne ljubimce ima područje s  druge strane zgrade, a ovo bi se  moglo očistiti i urediti da se  naša djeca imaju gdje igrati.  Grad Zadar je to već obećavao,  ali nikad ništa. Sad trenutačno  nema novca. A ima novca da  svake godine popravljaju jedno  te isto na ovoj našoj cesti. Da bi  se ovo očistilo i da bi se postavila klackalica, ljuljačka i tobogan, i nije potreban neki novac, već malo dobre volje, ističe  Ivana, dodajući da i gradonačelnik Zvonimir Vrančić živi  u istom kvartu te da je već  obećao urediti park, ali nikako  da obećanje ispuni.
S problemom je upoznat i  Mjesni odbor Jazine 2.
– Mjesni odbor je tražio  uređenje tog područja, uklanjanje nakrivljenih stabala i  dječje igralište. Imamo i odluku  od Grada Zadra da će se to  napraviti, da jest u planu, ali  nedavno je rečeno da za to  nema novca. Svjesni smo mi  situacije, ali ta odluka već dugo  stoji i samo želimo da se realizira. Dobili smo zahtjev  građana da se na to mjesto  postavi znak za zabranu pristupa psima pa ćemo ga proslijediti Upravnom odjelu za  komunalne djelatnosti Grada  Zadra, kaže Denis Barić, predsjednik MO Jazine 2.
Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje u Gradu  Zadru, kaže da nije bila donesena neka službena odluka  za uređenje parka, ali je ona  bilo u planovima.
– Uredit će se jednog dana,  ali sad nema novca i u ovom  trenutku to nije prioritet, rekla  je Dadić.