Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marino Čačić više nije direktor KK Zadar

Autor: Roman Morović

16.06.2013. 22:00
Marino Čačić više nije direktor KK Zadar

Foto: Zvonko KUCELIN



Dugo nije bilo kadrovskih promjena u Košarkaškom klubu Zadar. Dugo, za pojmove kluba u kojemu su se proteklih godina iz mjeseca u mjesec mijenjali direktori, treneri, igrači, članovi uprave… No, to zadarsko “dugo” nije dugo trajalo. Marino Čačić odlučio je odstupiti s mjesta direktora, a javnosti se obratio priopćenjem.
Osobni razlozi
– Prilikom razgovora o prihvaćanju uloge direktora KK Zadar, usmeno sam s članovima Nadzornog odbora dogovorio probni rok od šest mjeseci. Tragom tog dogovora sporazumno smo dogovorili raskid ugovora, te odlazim s mjesta direktora KK Zadar, zbog osobnih razloga. U proteklom razdoblju uložen je jako veliki napor, prvenstveno u marketinško unapređenje pozicije KK Zadar. Vjerujem da će započeti uspješni projekti ići dalje, a u nekima ću sigurno nastaviti sudjelovati kao volonter. Puno energije oduzeo mi je proces predstečajne nagodbe koji je, sukladno zakonu, pokrenut krajem veljače. Zahvaljujem svima koji su nesebično pomogli klubu u izradi sve potrebne dokumentacije, što je u tim trenutcima značilo život klubu. Cijeli proces je pripremljen i uvjeren sam u njegovo uspješno okončanje, što će bitno olakšati poziciju kluba. Zahvaljujem svim sponzorima, koji i dalje prepoznaju važnost kluba za Zadar i Zadrane. Zahvaljujem i medijima na korektnom praćenju i smatram da smo imali odličnu suradnju, za koju vjerujem da će se nastaviti i dalje, na obostranu korist i zadovoljstvo. Zahvaljujem igračima i trenerima, koji su maksimalno profesionalno odrađivali svoje zadatke i koju su nam, u konačnici, donijeli puno zadovoljstva ove sezone. Zahvaljujem navijačima kod kojih je prevladala podrška i pozitivnost u ključnim dijelovima sezone, što je i omogućilo igračima da igraju bez “ručnih kočnica” u presudnim trenutcima. Zadar – to ste vi. Osobno, ostajem navijač i vraćam se na tribine, na kojima će, uvjeren sam, dogodine biti i veća gužva neko protekle sezone – stoji u Čačićevom priopćenju.
Neizvjesnost
Tako je Zadar, nakon manje od sedam mjeseci, koliko djeluje kao Športsko dioničko društvo, ostao bez glavnog operativca. Čačić je za direktora izabran 30. studenog prošle godine, na prvoj sjednici Nadzornog odbora, netom nakon osnivačke skupštine Š.d.d. KK Zadar. Prije njega klub je više od godinu dana formalno bio bez direktora, a tu su funkciju, nakon odlaska Nebojše Belića u kolovozu 2011., kombinirano obnašali Branko Skroče, sportski direktor i Edvin Šimunov, bivši predsjednik uprave.
Sve se ovo događa u trenucima dok klubu prijeti stečaj, jer iz FINA-e još uvijek nije stigao odgovor na zahtjev Slavka Linića, ministra financija, za prekidom postupka predstečajne nagodbe. Posljednje, što se na službenim stranicama FINA-e može pronaći, je zaključak da će se, “s obzirom da na prvom ročištu tražbine vjerovnika nisu utvrđene u cijelosti, te da su utvrđene određene pogreške, konačno utvrđenje tražbina za dužnika KK Zadar izvršiti neposredno prije ročišta za glasovanje, koje će se zakazati naknadno pisanim putem”.
To je prošlog četvrtka napisao Zdravko Bonić, predsjednik Nagodbenog vijeća. Tijekom ovog tjedna očekuje se rasplet ove situacije, kao i one oko direktora, jer će klub u pronalasku Čačićevog nasljednika morati reagirati brzo i pametno, s obzirom na važnost i količinu posla koju ta funkcija nosi. Naročito u ovom specifičnom trenutku, jednom od najtežih u klupskoj povijesti. Za očekivati je da će o ovoj temi imati što za reći i Božidar Kalmeta, bivši predsjednik kluba, koji će danas i službeno postati gradonačelnik Grada Zadra, većinskog vlasnika KK Zadar.