Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mocire se otvaraju kad se saniraju podzemni spremnici

Autor: Suzana Bandić

16.06.2013. 22:00
Mocire se otvaraju kad se saniraju podzemni spremnici

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Centar Mocire još je jedan u nizu zadarskih projekata koji je započet uz bučnu najavu, i koji je potom, prije nego je osposobljen za uporabu, stao. Ako je vjerovati nadležnima, u ovom slučaju ipak se neće ponoviti primjer Poliklinike, Trgovačkog centra Relja, Kazališta lutaka i sličnih, čija gradnja je trajala ili traje 20-ak godina.
– Izvještavamo Vas da Ministarstvo znanosti, odgoja i sporta u suradnji sa svim sudionicima gradnje DC Mocire u Zadru, uključujući tijela zadužena za sustav javne nabave u Republici Hrvatskoj, pokušava iznaći model za nastavak radova na predmetnom gradilištu. Kako Vam je poznato, uzrok zastoja je potreba dodatnog ugovaranja radova na sanaciji podzemnih spremnika ispod dijela građevine koji je ispod buduće sportske dvorane. Za ovo su ishođene sve potrebne dozvole – kažu iz MZOS-a uz napomenu kako će o konkretnim pomacima ili konačnom rješenju ovog pitanja javnost biti pravovremeno informirana.
Joso Nekić, pročelnik za školstvo Grada Zadra kazao nam je kako je u gradskom proračunu za dovršetak radova na Centru Mocire osigurano 1,5 milijuna kuna te još dodatnih 600 tisuća za izgradnju trafostanice za potrebe centra i 280 tisuća kuna za nabavu inventara.
– Vlada ide u izmjene zakona o javnoj nabavi pa čekamo rješenje. O tome je nedavno ministar Željko Jovanović govorio i mi očekujemo kako će radovi biti nastavljeni koncem kolovoza, a kako je preostao jako mali dio poslova za dovršiti centar, očekujemo i da će on vrlo skoro biti dovršen i stavljen u funkciju – kaže Nekić dodajući kako bi centar već zasigurno bio u funkciji i dovršen da se nije dogodio problem s tvrtkom koja je na natječaju izabrana za izvođača radova i koja je zbog problema s poslovanjem prije dovršetka dogovorenih poslova otišla u stečaj. Napomenuo je kako upravo izmjena Zakona o javnoj nabavi rješava ovaj problem jer bi u tom slučaju tvrtka mogla sukladno Zakonu o javnim odnosima dati posao drugoj tvrtki.