Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Napala je nožem i prijetila smrću mladoj liječnici

16.06.2016. 22:00
Napala je  nožem i  prijetila  smrću  mladoj  liječnici


Prema neslužbenim informacijama napadačica je došla u tu ordinaciju tražeći da joj se dade dodatna količina lijekova koje uzima
Zadranku Jadranku V. (41) privela je jučer policija, nakon što  je oko 12.15 sati nožem prijetila 27-godišnjoj liječnici obiteljske medicine i njezinoj medicinskoj sestri (33) i to u ordinaciji u Medulićevoj ulici u  povijesnoj jezgri grada. Policija je izvijestila kako je napadačica zaprijetila medicinskom osoblju te ordinacije zbog toga što joj nisu dali terapiju  koju je tražila. Napadačicu  je policija zatekla u ordinaciji.
Prema neslužbenim informacijama, napadačica je došla u tu ordinaciju tražeći da joj se dade dodatna količina lijekova koje uzima. Liječnica je  za to tražila odobrenje u Službi za prevenciju i izvanbolničko liječenje  ovisnosti, čija odgovorna osoba je  to odbila. Napadnuta liječnica  rekla  nam je kako je tijekom razgovora s ovom Zadrankom prema njezinim  pokretima naslutila da se sprema nešto loše.
   – Budući da mi je bio prepriječen put iz prostorije za medicinske sestre  prema čekaonici, odlučila sam potrčati u liječničku sobu. Nažalost, nisam uspjela zatvoriti vrata liječničke sobe, već je između njih i dovratka  ova pacijentica stavila svoju nogu. Vidjela sam kako u ruci drži poveći  nož. Počele smo svaka sa svoje strane gurati vrata, a pacijentica mi je prijetila “kako će me izbosti” i “kako će me ubiti”. Osjećala sam se prestravljeno- kazala je mlada liječnica, koja se uspjela pribrati i iz džepa svojeg  mantila uzeti mobitel s kojeg je nazvala policiju.
   – Još dok sam petljala po mobitelu, počele su mi teći suze. Plačući sam  policiji objasnila što se događa, moleći ih da mi pomognu i dođu što prije. I svo to vrijeme pacijentica je gurala vrata pokušavajući ih otvoriti. Ni  sama ne znam kako sam smogla snage da joj se oduprem- prisjetila se ta  27-godišnjakinja, čija je medicinska sestra u međuvremenu istrčala iz  zgrade na ulicu.
 – Naposlijetku je napadačica otišla, no problem je što vrata ordinacije  nemaju ključ, pa se nisam mogla zaključati. Kada je nakon 15 minuta   došla policija, pacijenticu je zatekla u ordinaciji razrezane ruke i bez  noža, međutim doznala sam kako su ga ubrzo pronašli na mjestu gdje ga  je odbacila- rekla je ta liječnica, koja je tek prije dva mjeseca dobila licencu za rad te je potom kao zamjena dobila posao u toj ordinaciji. Neugodniji početak liječničke karijere teško da je mogla i zamisliti.