Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Niti pola godine nakon izlaska iz zatvora opet “pao” s drogom

16.06.2017. 22:00
Niti pola godine nakon izlaska iz zatvora opet “pao” s drogom


S tri kilograma marihuane, 383 grama kokaina i 23 tablete Ecstasyja, u srijedu je u ruke zadarskoj policiji pao njihov stari znanac, 36-godišnji Zadranin Z. H. Policija mu je u trag ušla u suradnji sa splitskim inspektorima za droge, a drogu su mu pronašli u pretrazi stana na predjelu Voštarnice.
– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kojeg se sumnjiči za zloporabu opojnih droga. Nakon istraživanja, 36-godišnjak je uz kaznenu prijavu priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru, kaže Elis Žodan.
Nakon saslušanja, sudac istrage ovom je Zadraninu odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana zbog opasnosti da bi na slobodi ponovio kazneno djelo, tim više što je već u dva navrata osuđivan na Županijskom sudu u Zadru zbog dilanja kokaina.
Prije pet godina policija ga je zatekla u Ulici Josipa Jurja Strossmayera sa 106 grama kokaina raspoređenih u dvije vrećice. Muškarac je iskoristio mogućnost sporazumne nagodbe pa je za to djelo osuđen na dvije i pol godine zatvora, a u to je vrijeme već imao nepravomoćnu presudu u trajanju od dvije godine i tri mjeseca zatvora. Na teret mu je i tada bila stavljena prodaja kokaina u ukupnoj količini od 100,69 grama. Sudilo mu se za tri prodaje – jedan gram, količinu za iznos od dvije tisuće kuna, te za 79 grama s kojima je zatečen na Autobusnom kolodvoru u Zadru. Droga mu je pronađena u ruksaku koji je netom prije uhićenja preuzeo iz autobusa na Autobusnom kolodvoru u Zadru. Sumnjalo se, naime, kako je tu količinu namjeravao pomiješati s laktozom kako bi dobio na masi i dalje prodati krajnjim uživateljima ove droge.
Za prve dvije prodaje oslobođen je krivnje, no za treću je osuđen. Zadranin je drugo kazneno djelo počinio svega pet i pol mjeseci od izlaska i zatvora.