Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ekipa Bunga Vunga uvjerljivo najbolja

16.07.2012. 22:00
Ekipa Bunga Vunga uvjerljivo najbolja


Jadranske igre u 22. kvalifikacijskom susretu održanom u ponedjeljak navečer u Bibinjama dobile su  svog pobjednika, ekipu Bunga Vunga.
– Koji je recept za uspjeh? Puno smijeha, još više zabave i bokunić sriće za  kraj. A i mi smo vam u ekipi svi rođaci, a  znate da krv nije voda, rekao nam je  Božo Sorić, kapetan pobjedničke ekipe  Bunga Vunga.
Pod patronatom Općine Bibinje i budnim okom Suzane Lisice i Mate Mikulića natjecalo se pet lokalnih ekipa.
Drugo mjesto u uzbudljivoj završnici  osvojila je ekipa Sveti Roko kapetana  Edvarda Stanišića, dok su trećeplasirani  članovi popularnog bibinjskog fitnes  centra V-max core gym koje je predvodio  kapetan Lovre Bugarija. Četvrto i peto  mjesto zauzele su Marijole i Ogrci koje  su predvodili Vice Sikirić i Domagoj  Lisica. 
Kako je bila oseka i prilično plitko  more naklonost i podršku iz publike  natjecatelji su brzim tempom pridobivali  kroz pet igara: mošarku, utrku bačvi,  vodenu gusjenicu, nošenje ribarskih  kašeta i potezanje konopa. U posljednjoj  odlučujućoj igri, dok se muški dio ekipe  grči u potezanju, ženski dio na njih viče  i tako ih bodri da budu jaki i potegnu –  muški! Ove su igre pun pogodak!
Nakon Štale u Tkonu na otoku  Pašmanu, Paških podlanica na Viru i  Kasijana u Sukošanu u Bibinjama je  Bunga Vunga bila posljednji pobjednik  kvalifikacijskih susreta za Regiju 2 Jadranskih igara. Već večeras i sutra, 18. i  19. srpnja, održat će se regionalna osmina finala u Tribunju i Murteru. Pobjednici će za 15-ak dana otputovati na  otok Vir gdje će se 3. kolovoza održati  regionalno četvrtfinale.
Atmosfera u Bibinjama bila je odlična.  Ništa manje veselja i borbenosti nisu  iskazali niti mališani u Lino Jadranskim  igrama Junior. Za titulu najboljeg borilo  se šest bibinjskih ekipa, prvo mjesto  osvojili su Pokemoni kapetanice Marije  Šimunić.