Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od rezerve do srebra

Autor: Šime Ćurko

16.07.2013. 22:00
Od rezerve do srebra


Hrvatski odbojkaši vratili su se iz Turske sa srebrnim medaljama osvojenim na završnom turniru Europske lige. Kada su iznenada upali u Europsku ligu, umjesto Portugala i okupili se 3. svibnja 2013. godine, velika većina smatrala je da će u ovom natjecanju igrati samo ulogu turista. Skeptičnih je bilo i nakon što su na prvom turniru, koji je Hrvatska odbojkaška udruga organizirala u Rovinju (od 13. do 17. lipnja) porazili sve protivnike skupine C: Izrael, Tursku i Bjelorusiju. Prvo mjesto skupine C nisu više napuštali, dapače nastavili su nizati pobjede i dvije utakmice prije kraja osigurali nastup na Final Fouru. Tamo su u dramatičnoj utakmici pobijedili (3:2) Tursku u polufinalu i potom izgubili u finalu od Belgije (0:3).
– Onaj tko nije igrao protiv Turske u Turskoj, neka malo pogleda na internet da shvati što je to – upozoravao je izbornik Igor Šimunčić.
Ali, pripremio je taktiku za tursku ekipu. Pobjedom nad turskom ekipom u Turskoj naši su reprezentativci izborili finale. Priznaju, Belgija je bila bolja. Ali, oni su tek počeli pisati svoju povijest.
Redoslijed: 1. Belgija, 2. Hrvatska, 3. Češka, 4. Turska, 5. Crna Gora, 6. Slovačka, 7. Bjelorusija, 8. Španjolska, 9. Austrija, 10. Izrael, 11. Danska, 12. Mađarska.