Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Otvorenje uz klasik Milana Begovića

Autor: Z L

16.07.2013. 22:00
Otvorenje uz klasik Milana Begovića


Tradicionalna Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika i kulture će se održati u razdoblju od 22. srpnja do 4. kolovoza 2013. godine


Jučer je u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana konferencija za novinare u povodu skorog početka rada Međunarodne ljetne škole hrvatskoga jezika i kulture “Zoranićeva Arkadija”.
Riječ je o tradicionalnoj Međunarodnoj ljetnoj školi hrvatskoga jezika i kulture koja će se održati u razdoblju od 22. srpnja do 4. kolovoza 2013. godine. Ljetna škola održava se već šestu godinu zaredom i osposobljava brojne polaznike iz Hrvatske i inozemstva za tečnu i pravilnu uporabu hrvatskoga jezika u govorenju, čitanju i pisanju, ali i upoznaje s bitnim čimbenicima hrvatskoga kulturnog identiteta.
Na tiskovnoj konferenciji o značaju “Zoranićeve Arkadije”, programu Ljetne škole i rasporedu brojnih događanja govorili su doc. dr. sc. Kornelija Kuvač-Levačić, voditeljica Ljetne škole, prof. dr. sc. Vanda Babić, predsjednica Organizacijskog odbora i red. prof. dr. sc. Josip Lisac.
– Svečano otvorenje Ljetne škole je predviđeno za ponedjeljak 22. srpnja uz predstavu Bez trećega, po dramskom tekstu Milana Begovića u izvođenju glumaca Hrvatskog narodnog kazališta, rečeno je na konferenciji za novinare.
Osim pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima po stupnjevima prethodnog znanja hrvatskog jezika, ove godine planira se i predavanje akademika prof. dr. Josipa Bratulića o braći Ćiril i Metod i glagoljici i njihovom značenju za hrvatsku pismenost i kulturu. Na predavanjima sudjelovat će i znanstvenici Odjela za kroatistiku i slavistiku u Zadru. Uz znanstveni dio i lektorat hrvatskog jezika, program je obogaćen popodnevnim radionicama posvećenima glazbi, drami, filmu i drugim područjima kroz koje će sudionici upoznati hrvatsku kulturu. Planiran je i izlet gdje će se polaznici upoznati s etnološkom i gastronomskom ponudom zadarskoga područja.