Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Iva Grbas otišla u Ragusu

Autor: Šime Ćurko

16.08.2009. 22:00
Iva Grbas otišla u Ragusu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Iva Grbas nakon dvije godine više nije igračica Zadra. Dvadesetdvogodišnja Riječanka dogovorila je odlazak u Ragusu.
– Još je preostalo da se Zadar i Ragusa dogovore oko mojih papira. Nadam se da će se to vrlo brzo riješiti – kaže Grbas koja je potezom pojasnila i razloge odlaska iz Zadra.
– U Ragusu odlazim jer je riječ o ekipi koja igra regionalnu ligu, a meni u karijeri treba korak naprijed, odnosno jači ligaški rang. U Zadru to nisam mogla dobiti budući da klub nema ambiciju igranja u regionalnoj ligi. Sa Zadrom mi je bilo odlično, to je klub u kojem se kvalitetno radi i koliko se radujem prelasku u Ragusu toliko mi je žao što više neću igrati za Zadar. Šteta što Zadar nema financijskih mogućnosti za napredak, jer se u ekipi radi na vrhunskoj razini, a to je vidljivo i po tome koliko Zadar ima svojih igračica u prvoj ekipi.
Grbas dodaje da je imala dosta ponuda, među kojima je bilo i poziva za igranje u inozemstvu.
– Ragusa je u ovom trenutku izgledala kao najbolji izbor, jer mislim da je za mene prerano otići u inozemstvo. Ne krene li u Dubrovniku kako treba, bude li me Zadar želio rado ću se vratiti natrag. Ako ne tada onda makar na kraju karijere, jer ono što sam doživjela i naučila u Zadru ne može se zaboraviti.
Tako je Zadar nakon Anite Grbas (Pleter) ostao i bez druge sestre Grbas, a to znači da je ekipa značajno oslabljena, posebno na poziciji pod košem gdje je Iva Grbas uz Ivanu Blažević bila glavni oslonac. Kada je riječ o povratku Božene Radoš, Branimir Peričić, pomoćni trener, ističe da je Zadar Radoš poslao službenu ponudu i sada se čeka odgovor druge strane. Za večeras je i najavljeno prvo okupljanje koje će biti i početak priprema za novu sezonu. Iz kluba i vijest da selekcija 1994./95. odlazi na Olimpijadu mladih u Reggio Emiliju.


Ina Marin nezadovoljna uvjetima


Igračice koje imaju ugovore sa Zadrom prošli tjedan posjetile su Olivija Meštrovića, predsjednika kluba i dogovarale se oko ugovora za sljedeću sezonu. Najveća dvojba i dalje ostaje Ina Marin, koja ne krije da nije zadovoljna ponudom koju je dobila.
– Nisam još ništa odlučila, ali ako Zadar ustraje na ponuđenim uvjetima ostanak nije realno očekivati – kaže Marin.