Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Plantak riješio sve dvojbe

Autor:

16.08.2009. 22:00
Plantak riješio sve dvojbe

Foto: Zvonko KUCELIN



Najavljena igračka “injekcija” iz pravca Višnjika je stigla u likovima Šime Olivarija i Marijana Čakaruna, a uz njih dvojicu, novaci u momčadi Borik-Puntamike su Ivan Baždarić i Tomislav Troskot
Trener Borik-Puntamike, Neven Plantak sa smiješkom može krenuti prema izazovima nove sezone u A-1 ligi. Naime, kompletiranje rostera pred početak bazičnih priprema nije mu mogao biti bolji poklon, a od svega je najvažniji podatak da ovogodišnji sastav Puntamičana odiše ogromnom potentnošću i mladošću, a i svih 14-orica su Zadrani, pa je i to još jedan poticaj više da se ove sezone popravi posjećenost u Jazinama s čime se Puntamičani i nisu mogli pohvaliti prošle sezone. Najavljena igračka “injekcija” iz pravca Višnjika je stigla u likovima Šime Olivarija i Marijana Čakaruna, a uz njih dvojicu, novaci u momčadi Borik-Puntamike su Ivan Baždarić (Voštarnica) i Tomislav Troskot (Kraljevica).
– U dogovoru sa Zmagom Sagadinom prihvatili smo dolazak ove dvojice igrača što se poklapalo i s našim interesima. S obzirom što smo mogli dobiti mogu biti vrlo zadovoljan. Olivari je nakon odlaska trojice naših standardnih igrača na toj poziciji (Žorž, Dundov, Čiklić) došao kao naručen i on će sigurno biti uz Jurjevića igrač koji će dobijati veliku minutažu na toj poziciji beka šutera. Kada je riječ o Čakarunu radi se o fizički odličnom pripremljenom igraču, koji će nam poslužiti kao alternativa Mrvi i Ivanovu na tim centarskim pozicijama – analizira prinove iz KK Zadra, Plantak koji je napomenuo kako su momčadi pridruženi Troskot i Baždarić koji će također imati mjesta za dokazivanje u ovom renoviranom sastavu Borik-Puntamike.
– Troskot i Baždarić su igrači koji mogu doprinijeti našoj širini, a Troskota sam namijenio da bude uz Čakaruna ispomoć Mrvi i Ivanovu, dok je Baždarić određen za poziciju niskog krila koje mu po mom mišljenju puno bolje pristaje nego što je dosad igrao (krilni centar pr.a.) – razjasnio je Plantak.
Kopletiran je sastav i sada vam ostaje što bolje se pripremiti za polovicu listopada kada kreće karavana A-1 lige.
– Odradili smo prvi dan bazičnih priprema koji smo otvorili udarnim treningom kako mislimo nastaviti narednih dva do tri tjedna. Nakon toga, početkom rujna odigrat ćemo i prve prijateljske utakmice. To će najvjerojatnije biti u Karlovcu gdje mislimo sudjelovati na pripremnom turniru. Do tada ćemo trenirati u Zadru u kojem imamo sve uvjete za dobar rad – za kraj je kazao Plantak.


Četrnaestorica odabranih


Poznata su 14-orica koja će biti u sastavu Borik-Puntamike za sezonu 2009./10. Petorica starosjedilaca su: Mate Mrva, Ante Dević, Ivo Pavić, Marino Jurjević i Teo Petani. Dvojac povratnika su: Ive Ivanov i Tomislav Dražović; nova imena su: Marijan Čakarun, Šime Olivari, Ivan Baždarić te Tomislav Troskot. Uz ovih 11 igrača mjesto u prvoj momčadi tražit će bivši juniori: Niko Marin, Josip Mrkić i Andrija Hoti.