Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Belan i “Fiumensi” rasplesali Zadrane

16.08.2011. 22:00
Belan i “Fiumensi” rasplesali Zadrane


Belafuška fešta napunila je i kvartovske kafiće, a sve skupa, u konačnici je rezultiralo zadovoljnim posjetiteljima, ugostiteljima i organizatorima


Na blagdan Velike Gospe, nakon 11-godišnje stanke, obnovljena je tradicionalna Belafuška fešta. Feštu je organizirala Udruga Brodarica u suradnji s Mjesnim odborom Brodarice, koji su zaslužni i za nedavno održane “Noći Brodarice”.
Fešta na Brodarici, privukla je mnoštvo posjetitelja koji su se zagrijavali uz najljepše pjesme Tomislava Ivčića, nakon čega je atmosferu na igralištu Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje do usijanja podigao Neno Belan i njegovi “Fiumensi”.
Stari Belanovi hitovi, “Sunny day”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Stojin na kantunu”, “Ja volim je”, “Ostani uz mene”, “Dugo toplo ljeto”, kao i noviji “Rijeka snova”, “Srce od leda”… rasplesali i raspjevali posjetitelje Belafuške fešte. Budući da je Belan popularan izvođač među svim generacijama, Belafuška fešta, koja je trajala dugo u noć, bila je pravi koncertni spektakl.
Uz Belanovu glazbu, posjetitelji su uživali u “fast-food” delicijama i osvježavajućim pićima koji su se prodavali na školskom igralištu. Belafuška fešta napunila je i kvartovske kafiće, a sve skupa, u konačnici je rezultiralo zadovoljnim posjetiteljima, ugostiteljima i organizatorima. Ante Rubeša, predsjednik Mjesnog odbora Brodarica, koja je bila suorganizator Belafuške fešte, izrazito je zadovoljan zbog obnavljanja tradicije na Belafuži. Ovakve fešte na Belafuži nije bilo 11 godina, a obnovljena Belafuška fešta, prošla je bez izgreda.