Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Čačić: U Zadru još nisam pobijedio kao gost

Autor: Šime Ćurko

16.08.2012. 22:00
Čačić: U Zadru još nisam pobijedio kao gost

Foto: PIXELL



Čeka nas momčad koja protiv Dinama nema što izgubiti, imaju veliku podršku gledatelja i bit će to prava nogometna, “vruća” atmosfera- kaže Čačić


Uoči 5. kola MAXtv Prve lige i gostovanja u Zadru Ante Čačić, trener Dinama, na služebnoj klupskoj internet stranici najavio je svoja očekivanja od susreta.
– Ispred nas je utakmica koja je za Dinamo uvijek bilo možda ne teška, ali svakako neugodna. Uostalom, prošle sezone je Dinamo jedini prvenstveni poraz upisao u Zadru – rekao je trener “modrih” na početku pa nastavio o tome što očekuje od svoje momčadi u Stanovima.
– Naša situacija je takva da nam je izuzetno važno dobivati, a tako ćemo igrati i u Stanovima. Čeka nas momčad koja protiv Dinama nema što izgubiti, imaju veliku podršku gledatelja i bit će to prava nogometna, “vruća” atmosfera. Od svoje momčadi očekujem da pokaže “petlju” – kaže trener pa dodaje:
– Ako napravimo ono što možemo, prezentiramo svoju kvalitetu i budemo angažirani onda ćemo sigurno biti zadovoljni ishodom.
Današnji strateg Modrih proveo je lijepe godine na klupi sljedećeg protivnika Dinama.
– Za Zadar me vežu sjajne uspomene, bio sam tamo tri godine. Prvo smo izborili drugu jugoslavensku ligu, a kasnije sam s njima, u Hrvatskoj, bio deseti u ligi 16 i osigurao ostanak. Zadar je za mene nešto posebno – rekao je trener pa otkrio:
– Moram priznati da nisam tamo još upisao pobjedu kao gost.
Što se tiče Dinama, nekoliko igrača ima problema s ozljedama i umorom.
– Badelj, Kovačić, Krstanović i Tomečak ne konkuriraju za utakmicu, a reprezentativci su malo umorni; posebno oni koji putovali 20 sati u Gruziju (nap.a. Ademi, Čop i Vrsaljko) – kaže strateg Modrih pa dodatno objašnjava:
– Tomečaka već mjesec dana muči upala, čini mi se, pubične kosti koju je on, možemo to tako reći, malo skrivao. Krstanović se uključio u rad s ekipom, no nije još spreman kao i Kovačić. Badelja pripremamo za Maribor i dogovor je da neće igrati. Uglavnom, momčad će još jednom biti drugačija nego prošlu utakmicu, ali će biti itekako dovoljno snažna odgovoriti zahtjevima koji će pred njih biti postavljeni.
Kada smo već kod “skrivanja”, hoće li Modri u Zadru pokušati sakriti taktičke ideje pred skautima iz Maribora:
– Možda ćemo neke detalje “sakriti”, ali mi smo toliko blizu i dobro se poznajemo tako da je vrlo teško nešto sakriti – kaže trener pa dodaje kako pomoćni trener Modrih Damir Krznar ići uživo gledati utakmicu Maribora i Domžala.